Ahmetović pitali hoće li biti nova šefica SDP-a. "Sigurno neću biti statist"

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Saborska zastupnica i politička tajnica SDP-a Mirela Ahmetović na N1 televiziji je govorila o nadolazećim EU izborima i koaliciji HDZ-a i DP-a. Podsjetimo, prije pet godina SDP je bio iznenađen kada im je i četvrti zastupnik uspio ući u Europski parlament. Ahmetović je otkrila što očekuje ove godine.

"Nama je uspjeh ponavljanje uspjeha s prethodnih izbora. Najvažnije je da su naši ljudi zaista aktivni na terenu. Građanima imaju za ponuditi stupanj aktivnih politika koje su zastupali i do sada - zaštita potrošača, prava žena, ribarstvo, poljoprivreda... Sve ono što tišti obične građane."

"Nismo očekivali relativno desnu vladu"

Istraživanja pokazuju da bi EU parlament mogao otići malo više udesno. "Nismo očekivali ni ovakvu vladu kakvu danas imamo - relativno desnu. Ne bi me iznenadilo da se takva situacija preslika i na europske izbore. Mi u SDP-u računamo da će građani RH ovaj put izaći u većem broju na izbore za EU."

Ahmetović je komentirala novu vladu koju čini koalicija HDZ-a i SDP-a.

"Sastav vlade je takav da vi imate sada u vladajućoj većini neke predstavnike priljepaka HDZ-a, koji kažu da nisu sretni koalicijom DP-a i HDZ-a, ali ostaju u većini. Ima predstavnika manjina koji se ne slažu s odlukama HDZ-ove većine, glasaju suprotno, ali, eto, oni su na mjestu potpredsjednika sabora i oni su u većini.

"Sigurno ću biti na prvim borbenim linijama"

Osvrnula se na poziv premijera Andreja Plenkovića na razgovor svih stranaka.

"Ova iskrenost koja izostaje kod Plenkovića je njegovo uzastopno ponavljanje kako je oporba odbila dijalog na koji je on pozivao 2020. Mi smo odbili sastajati se s Plenkovićem u četiri oka jer smo procijenili da su njegove namjere osluhnuti koliko je tko spreman postati nekakvim žetončićem ako mu zafali koja ruka. Mi smo htjeli da se oporba sastane s predstavnicima HDZ-a i Plenkovićem i da o tome bude informirana javnost."

Na pitanje ima li ambicije da bude nova predsjednica SDP-a rekla je: "Ono što mogu reći članicama i članovima SDP-a i biračima, koji su me u velikom broju podržali na ovim parlamentarnim izborima, jest da neću biti statist i da ću sigurno biti na prvim borbenim linijama kada su u pitanju interesi SDP-a i interesi građana Hrvatske."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.