Splitska SDP-ovka krenula u kampanju, kaže da ne bi otpuštala nikog u gradskoj upravi

SDP-OVA kandidatkinja za gradonačelnicu Splita Aida Batarelo započela je danas kampanju prilično nekonvencionalno kavom s novinarima na Pjaci. Zamislila je to kao neradno druženje, no novinari ipak nisu mogli a da je ne priupitaju oko par aktualnosti.

Batarelo se, između ostalog, sjetila i informatizacije u gradskoj upravi.

"Mislim da tu ima potencijala za značajne uštede. Informatizacija će biti osuvremenjena i bliža građanima", kazala je Batarelo.


 

"Neću nikog otpustiti, ali ću zapošljavati preko javnog natječaja"

Što s administracijom? Bi li je kresala, kao Pauletić? Ne bi.

"U gradskoj upravi ima jako puno kvalitetnih ljudi. Jedan dio manje iskazuje ambicije. Treba znati kakve su zakonske mogućnosti, kolektivni ugovori. To nije pravi put. Neću nikoga otpustiti, a zapošljavanje će ići isključivo preko javnih natječaja, i u gradskim tvrtkama", odgovorila je Batarelo.

Davno bila 2013.

Zanimljivo je da SDP-ovci u kampanju u Splitu kreću vrlo neambiciozno. Nemaju još ni slogan. Onaj iz 2013. godine bio je "Split more mogućnosti".

"2013. čini se jako davno. Puno toga sam naučila i vidjela iz jedne druge perspektive, nego dok sam bila gradska vijećnica. Vidjela sam iznutra kako izgleda prava problematika. Na sloganu se radi, imam nekoliko ideja", kazala je Batarelo.

Bila je na čelu povjerenstva koje je odabralo Stipu Mađora, Baldsarovog donatora za plodouživatelja Turističke palače. Sezona se bliži, a Palača još nije stavljena u funkciju.

"Može biti gotova u 15 dana, plodouživatelj diktira tempo. Nešto radnika ima, ali to je definitivno premalo, ne znam zašto ne završava", zapitala se Batarelo. 

"Čula sam da je Porezna bila u kontroli Stanouprave"

Pitali smo je za pozajmicu koju je direktor Marko Šundov, član SDP-a, dao Jukić-Damu, izvođaču radova na Palači i partneru plodouživatelja Mađora. Pograbilo se za namjenskim sredstvima iz pričuve, a sredstva su vraćena nakon što se za cijelu priču zainteresirala policija.

"Čula sam da je porezna uprava bila u kontroli. Nisam vidjela nalaz, ali to je apsolutno neprihvatljivo. Bez obzira na međusobne ugovore, to se nije smjelo dogoditi", smatra Batarelo.

"Ili se makneš ili te maknu, meni se dogodilo i jedno i drugo"

Više od svega problem će joj biti napraviti distinkciju od Baldasara, njegove politike pa i takvih stranačkih kolega kao što je Šundov.

"Ja sam odmak napravila prije godinu dana. Zato sam se i kandidirala. Naravno, kada ste u situaciji da operativno sudjelujete u jednom segmentu, a sudjelujete kako i niste planirali, postoje dvije mogućnosti, ili se makneš ili te maknu. Meni se dogodilo i jedno i drugo", otkrila je Batarelo, koja je pune tri godine bila Baldasarova zamjenica, a razriješio ju je tek uoči objave kandidature. 

Pročitajte više