Akcija policije i Uskoka. Uhićenja u četiri županije, otkriveni neki detalji

Foto: Emica Elvedji/PIXSELL

POLICIJA je objavila da su u tijeku uhićenja u više županija.

"Policijski službenici Policijskog nacionalnog ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta - Služba Osijek, u koordinaciji s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, provode kriminalističko istraživanje kojim je obuhvaćeno deset osoba zbog sumnje da su počinili kaznena djela zločinačkog udruženja i neovlaštene proizvodnje i prometa drogama u sastavu zločinačkog udruženja.

U tijeku su uhićenja i hitne dokazne radnje na području Zagreba, Osječko-baranjske, Bjelovarsko-bilogorske i Splitsko-dalmatinske županije. Po dovršetku kriminalističkog istraživanja PNUSKOK - Služba Osijek podnijet će kaznenu prijavu Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, a uhićene osobe će predati pritvorskom nadzorniku", piše policija.

Javio se i Uskok

Oglasio se i Uskok. "Uhićenja i provođenje hitnih dokaznih radnji rezultat su kriminalističkog istraživanja koje PNUSKOK provodi u koordinaciji s USKOK-om.

Navedene radnje se provode na području Osječko-baranjske, Bjelovarsko-bilogorske i Splitsko-dalmatinske županije te Grada Zagreba u odnosu na više osoba za koje se osnovano sumnja da su u okviru zločinačkog udruženja počinile kaznena djela iz oblasti kriminaliteta droga. Nakon ispitivanja osumnjičenika USKOK će donijeti odluku o daljnjem postupanju o čemu će pravodobno obavijestiti javnost", navode.

Marihuana se proizvodila na Bilogori i u Slavoniji

Prema za sada dostupnim informacijama, koje donosi N1, marihuana se proizvodila na lokacijama na Bilogori i u Slavoniji. Među osumnjičenima je i jedan poznati gospodarstvenik. Vrijednost droge za sada nam nije potvrđena.

Pročitajte više