Akcija Uskoka pokazuje stanje u Vodnjanu, kaže gradonačelnik

Foto: Sasa Miljevic/PIXSELL

VODNJANSKI gradonačelnik Edi Pastrovicchio (nezavisni) izjavio je da je današnja Uskokova akcija uhićenja bivših djelatnika gradske uprave pokazatelj zamršene situacije koju su zatekli prije godinu dana, kad su preuzeli odgovornost za upravljanje Vodnjanom.

Današnje radnje Uskoka, rekao je gradonačelnik, trebale bi biti svima pokazatelj zamršene situacije koju su zatekli.

Ustvrdio je da su od prve minute bili odlučni u tome da neće tolerirati bilo koju indiciju na korupciju, nepravilnosti ili pogodovanja.

Pastrovicchio, koji je na prošlim lokalnim izborima preuzeo vlast od dugogodišnjeg IDS-ovog gradonačelnika Klaudija Vitasovića, rekao je da je Vodnjan primjer za cijelu Hrvatsku kako građani mogu demokratski promijeniti čelne ljude i potom zamijeniti loše kadrove u gradskoj upravi.

Reorganizacija gradske uprave nije tekla lako, a nova vlast, kako je rekao, "nije bila pošteđena medijskih kritika, uvreda, pa ni sudskih postupaka".

Poručio je da je njegov stav o bespravnoj gradnji i mešetarenju zemljištem jasan te je iskazao podršku institucijama koje ozbiljno rade svoj posao.

Smatra da su stvari vezane sa zemljištem otišle predaleko.

Pastrovicchio je zaključio da Vodnjan zacrtane projekte, poput sakralnog turizma, razvoja infrastrukture i gospodarskih zona te maslinarstva, može ostvariti samo uz pravnu stabilnost i funkcioniranje pravnog sistema. 

Akcijom koju Uskok i policija od utorka ujutro provode na više lokacija diljem Puljštine i u Vodnjanu, prema neslužbenim podacima, obuhvaćeno je 26 osoba, od kojih je petnaest uhićeno, a tereti ih se za pogodovanje u području prostornog planiranja i bespravne gradnje.

Pročitajte više

 

Pročitajte više