Aktivistica koja je odgovorila Vidović Krišto: Zabrana pobačaja nije zaštita života

Screenhot: N1

NOVINARKA i aktivistica Marinella Matejčić komentirala je za N1 što joj je konkretno zasmetalo u govoru Karoline Vidović Krišto o pobačaju. 

Podsjetimo, Matejčić je jučer na Twitteru odgovorila novoj zastupnici, a njezina objava je postala popularna na društvenim mrežama. 

>> Širi se tvit djevojke, odgovorila je Vidović Krišto: Puna mi je vagina ovih spodoba

"To što je izjavila u meni je izazvalo bijes, zato što smatram da se ne može na takav način osuđivati žene. One u sebi nose bol zato što se njih osuđuje. Danas je bio slučaj da je poslije Andreja Plenkovića jedan od saborskih zastupnika tražio riječ i zapitao se hoće li Hrvatska tražiti zaštitu života. Kako je taj gospodin postavio, zaštita života je isključivo zabrana prekida trudnoće", kaže Matejčić i dodaje kako je zaštita života nešto sasvim drugo. 

Tvrdi da zbog aktualnih politika žene proživljavaju užasna iskustva

"Zaštita života je da imamo svu pedijatrijsku opremu. Zaštita života je da se na ženama tijekom poroda ne vrši nasilje. Zabrana pobačaja nije zaštita života", zaključila je Matejčić. 

Matejčić kaže kako je i sama postala majkom, ali da je, kako kaže, imala tu privilegiju na izbor.

Zaključila je da aktualne politike, koje zagovaraju zabranu pobačaja i pravo na uskraćivanje tog oblika medicinske skrbi, odnosno "pravo na prigovor savjesti", dovode do užasnih iskustava žena.

Pročitajte više