Aktivistica protiv pobačaja napala novinara pred bolnicom i iščupala mu mikrofon iz ruke

Foto: sibenik-bolnica.hr

AKTIVISTI molitvene inicijative '40 dana za život' fizički su u srijedu pred šibenskom Općom bolnicom napali novinara Radio Ritma Valeria Baranovića koji ih je, zbog nasilnog sprečavanja u obavljanju svog posla, prijavio policiji.

"Dogodilo se to danas oko 13,15 sati pred zgradom Poliklinike gdje sam htio uzeti izjavu od prosvjednika, a jedna od aktivistica mi je pokušala iščupati mikrofon iz ruke. Kako sam napadnut i nasilnim putem spriječen u obavljanju svoga posla, otišao sam slučaj prijaviti policiji", rekao je za ŠibenikIN Baranović nakon davanja izjave u policiji.

Kaže da je u međuvremenu pitao u Policijskoj upravi šibensko-kninskoj je li prosvjed pred bolnicom prijavljen.

"Rekli su mi da je prijavljena samo molitva, ali ne i prosvjed, što ovo okupljanje prema svemu sudeći jest. Naime, u zakonu piše da su bilo kakve aktivnosti pred bolnicama, koje na bilo koji način uznemiravaju pacijente – zabranjene, a kako ovakav oblik molitve, uz silne jasno istaknute parole, zasigurno izazivaju nelagodu kod građana i pacijenata, smatram da je riječ o klasičnom prosvjedu za koji oni očito nemaju dozvolu.

Rekao sam im pristojno 'dobar dan', predstavio se, a žena je zgrabila mikrofon koji sam nekako ipak uspio iščupati iz njezinih ruku. Nisam mogao vjerovati. Nakon toga, ukipila se i počela moliti", ispričao je.

Prosvjednice su novinaru šibenikIN-a rekle da ih je novinar prekidao u molitvi i unosio im mikrofon u lice dok su se molile. Tvrde da ih je uznemiravao i da su svjesne da se nalaze na javnoj površini gdje je snimanje dopušteno, ali da im je on ugrozio molitveni prostor.

Pročitajte više