Aktivnosti u povodu nacionalnog "Dana bez dima" 5. ožujka

NA PRVI dan korizme, 5. ožujka, po prvi će puta u Hrvatskoj nizom aktivnosti biti obilježen nacionalni ´Dan bez dima´, čime se nastavlja akcija ´Recite da nepušenju´ koju provodi Škola narodnog zdravlja ´Andrija Štampar´.

Kao uvod u prvi nacionalni ´Dan bez dima´ danas će se u Veslačkom domu održati sportsko natjecanje rekreativaca i profesionalaca u veslanju na simulatoru (ergometru) i trčanju po nasipu u sklopu akcije ´Vratimo život na obale Save´.

Predsjednik Republike Stjepan Mesić posjetit će u ponedjeljak tvornicu ´Kraš´ i osnovnu školu ´A.G. Matoš´ koje će 5. ožujka na ´Dan bez dima´ biti institucije bez dima.

Organizatori prvog nacionalnog ´Dana bez dima´ pojasnit će ciljeve akcije na konferenciji za novinare u utorak, a na sam ´Dan bez dima´ u srijedu će na Trgu bana Jelačića biti postavljen štand na kojem će građanima biti dijeljeni propagandni materijali.

U akciju ´Dan bez dima´ uključili su se Ministarstvo zdravstva i Ministarstvo prosvjete i športa, a Hrvatska udruga poslodavaca pozvala je svoje članice da zabranom pušenja u radnim prostorima obilježe ´Dan bez dima´.

Pozvani su i svi liječnici obiteljske medicine da pruže potporu i pomoć svojim pacijentima koji odluče prestati pušiti, kao i da potaknu pacijente pušače na taj korak.

Tu je i besplatna telefonska linija 0800 200 037 na koju se mogu javiti svi zainteresirani za pomoć u odvikavanju od pušenja.

Pročitajte više