Al Qaeda i njezini saveznici i dalje opasni

JEDAN stručnjak za terorizam ocijenio je u utorak da su al Qaeda i njezini saveznici poput Jamaah Islamiye sposobni za ubilačke atentate na ciljeve koje je teško braniti kao što su crkve i hoteli.

Sigurnost oko vladinih zgrada pojačana je i sljedeći će napadi biti usmjereni na ekonomske ciljeve ili popularna mjesta koja je teško braniti, kao što je pokazao atentat na Baliju, rekao je profesor Rohan Gunaratna s Instituita za obranu i strateške studije u Singapuru.

Jugoistočna Azija, baza Jamaah Islamiye, i dalje će biti centar za terorističke aktivnosti u iduće dvije godine, rekao je Gunaratna na regionalnoj konferenciji o sigurnosti.

´Iako predstavljaju pokret za kojim se u svijetu najviše traga al Qaeda i njezini saveznici predstavljat će značajnu prijetnju u 2003. godini´, rekao je on.

´Ekonomski ciljevi, posebice hotelska i turistička industrija, bit će izloženi terorizmu. Crkve, sinagoge i druge neislamske institucije, kao i trgovački i financijski centri bit će posebno ranjivi´, dodao je Gunatrana.

Pročitajte više