Alarmantno u TIBO-u: Radnici posuđuju za kruh i benzin kako bi došli na posao, a ne plaćaju ih

Foto: FAH

OD SIJEČNJA do prosinca 2014. godine 7413 tvrtki i obrtnika nije isplaćivalo dohotke za čak 25.854 radnika. Takva je situacija i u matuljskom TIBO-u. U toj firmi pred stečajem država je državu stavila na stup srama, piše RTL.

Gordan i Mario već 20 godina na poslu, ali proteklih 6 mjeseci im je najteže - svaki dan rade, a ne dobivaju plaću. Radnici posuđuju novac za kruh i za benzin kako bi došli na posao.

"Ne znam, još uvijek je nada da ćemo te otpremnine dobit. Možda i nastavak proizvodnje, nada", kaže radnik TIBO-a Mario Zajiček.

"Žalosno je da u današnjem 21. stoljeću mi dolazimo na posao i apsolutno 6 mjeseci radimo bez plaće, to nije bilo ni u robovlasničkom društvu, a država je nijemi svjedok svega", dodaje.

Plaće u ministarstvima idu, a za TIBO se nema

Radnik Gordan, koji ima dvoje djece, kaže da ona znaju da tata ne dobiva plaću, pa puno i ne pitaju.

"Račune pomalo stavljamo u stranu, plaćaš one koji su bitni, one koji nisu bitni toliko malo staviš, nije lako, zovu stalno iz banke, krediti, opomene, katastrofa", kaže.

Radnici se čude kako je moguće da vlada redovito isplaćuje plaće po ministarstvima, a njima koji također rade za državu ne da plaću pola godine.

"Šta se može mislit kad je toliko okrutna država da ne brine za radnika nikako, sve neke svoje privilegije I povlastice, a radnik je najniži bez ikakvih prava?", pita se radnik TIBO-a Ivo Šepić.

 

Pročitajte više