Al-Asadova savjetnica: Zapad šalje pomoć samo na područja gdje vladaju pobunjenici

Foto: EPA

SAVJETNICA sirijskog predsjednika Bašara al-Asada je optužila Zapad da šalje humanitarnu pomoć samo u dijelove Sirije koji su pod kontrolom pobunjenika. Bouthaina Shaaban opisala je potres kao "katastrofu", dodajući da je bezbroj ljudi još uvijek zarobljen ispod ruševina u dijelovima zemlje pod kontrolom vlade.

Shaaban je iznijela oštru optužbu na račun Zapada, istaknuvši da zapadne zemlje šalju pomoć samo "tamo gdje su teroristi". "Vlada Sirije i građani Sirije, iz svih slojeva društva i iz svakog kutka Sirije, daju sve od sebe da pomognu. Nažalost, Zapadu su bitna samo područja gdje su teroristi, gdje su Bijele kacige, ali ne mare za područja u kojima živi većina Sirijaca", istaknula je savjetnica sirijskog predsjednika. 

"Ostavite politiku po strani"

"Većina novca i sva oprema poslani su u Tursku iz Europe i iz SAD-a, a u Siriju iz Europe ništa", dodala je Shaaban. Ove tvrdnje je iznijela nakon što su je novinari upitali hoće li Sirija razmotriti otvaranje svoje granice s Turskom kako bi omogućila kretanje pomoći.

Kazala je da SAD i Europa ne dopuštaju Sirijcima da prenose novac članovima svoje obitelji. "Tražimo od vas da politiku ostavite po strani. Istina je da SAD i Europa štite samo Bijele kacige. Ovo je apsolutna istina o onome što se događa u Siriji", zaključila je Al-Asadova savjetnica, prenosi Sky News

Pročitajte više