Albanka skrivila prometnu, poginuli brat (21) i sestra (19). Ide u istražni zatvor

29-godišnjoj državljanki Albanije određen je istražni zatvor u trajanju od mjesec dana zbog kaznenog djela izazivanja nesreće sa smrtnom posljedicom. Skrivila je prometnu nesreću u kojoj su, na području Ratca, smrtno stradali brat (21) i sestra (19). 

"Istražni zatvor je određen iz dvije osnove - prva je opasnost od bijega, tj. nedostupnosti pravosudnim tijelima RH jer se radi o državljanki Albanije koja nije članica EU, a osumnjičenica nije ni obiteljski ni poslovno vezana uz teritorij RH, zbog čega bila dostupna", kazao je glasnogovornik Županijskog suda u Dubrovniku Pero Miloglav za Dubrovački dnevnik.  

"Druga osnova je ta što je prihvaćen prijedlog općinskog državnog odvjetnika koji se odnosi na opasnost od ponavljanja kaznenog djela, imajući u vidu potpuno neporezno vršenje radnje pretjecanja u prometu i izazivanja prometne nesreće u kojoj su dvije mlade osobe smrtno stradale, čime je pokazala nepažnju i bezobzirnost u vožnji", dodao je. 

Cijelo vrijeme bila pod policijskim nadzorom

Napomenuo je kako nije prihvaćen prijedlog obrane da se istražni zatvor zamijeni jamstvom ili mjerom opreza. Albanka je zadobila lakše tjelesne ozljede, ozljede trbušne stijenke, zbog čega je bila zadržana u bolnici.

Cijelo vrijeme se nalazila pod policijskim nadzorom, a jučer ujutro je po izlasku iz bolnice odmah uhićena. Podsjetimo, teška prometna nesreća dogodila se u utorak oko 20:30 na državnoj cesti D-8, na predjelu Ratac kod Slanog. 

Do prometne nesreće je došlo kada je 29-godišnja Albanka koja je upravljala osobnim vozilom slovačkih registarskih oznaka započela nepropisno pretjecati vozilo ispred sebe, zbog čega je došlo do frontalnog sudara s osobnim vozilom makarskih registarskih oznaka kojim je iz suprotnog smjera upravljao 21-godišnji hrvatski državljanin.

Od 10. do 13. travnja u općini Gradac proglašeni su dani žalosti. Zastave su spuštene na pola koplja, a tijekom dana žalosti neće se održavati programi i događaji sa zabavnim obilježjima.
 

 

Pročitajte više