Aleksandar Trifunović: Nestajemo kao društvo, rezultat izbora neće smanjiti bijeg

Foto: Dejan Rakita/Pixsell

SINOĆ je bilo jasno da je proglašavanjem pobjede oba kandidata za poziciju Predsjednika RS-a netko lagao i samim tim je bilo jasno da će zbog toga izgubiti kredibilitet.

To sam rekao odmah tijekom gostovanja na BN TV-u. Zbog tako neodgovornog poteza moglo je već sinoć doći do nasilja, koje se srećom nije dogodilo.

Želja za pobjedom je legitimna, no nju ne odlučuju emocije, već izborni rezultat.

Je li on upitan, je li bilo zloupotreba, krađe - da, sigurno, ali to ne mijenja činjenicu da je Milorad Dodik pobijedio, a Jelena Trivić izgubila. I to treba priznati i prestati mrcvariti odveć izmrcvareni narod.

Samo o reakciji vrha PDP-a ovisi što će ostati od njih kao partije, a isključivo ponašanjem vlastitog rukovodstva doveli su u pitanje odnos prema svom najboljem izbornom rezultatu do sada, pa i poziciju lidera opozicije.

Pobjeda Denisa Bećirovića je najvažnija pobjeda sinoć

Sarajevo je pokazalo jasno da je za promjene i glasalo je za promjene, za drugačiju politiku.

U Parlamentima je situacija ostala slična kao i do sada, tako da nas, nažalost, na kraju svega ipak očekuje slično, jer je većinska volja naroda da im je ovako - dobro. Posljedice ovakvog rezultata, nažalost, ne obećavaju manje krize, naprotiv, a Schmidt se potrudio staviti i šlag na vreli bosanski lonac.  

U proteklih 10 godina Bosnu i Hercegovinu je napustilo milijun ljudi, mi nestajemo kao društvo, rezultat izbora neće smanjiti bijeg iz BiH, i to treba konstatirati i svatko od nas treba vidjeti kako dalje živjeti s tom nepobitnom činjenicom u ovakvoj zemlji, od koje su svi digli ruke osim njenih vladara.

Aleksandar Trifunović, Buka

Pročitajte više