Aleksej je u Kramatorsku izvlačio tijela poginulih: "Bilo je puno žena i djece"

Foto: EPA

MEDICINSKO osoblje bolnice u Kramatorsku danonoćno je radilo na spašavanju života ranjenih u jučerašnjem napadu na gradsku željezničku stanicu.

Ekipa BBC-ja stigla je u grad dok su se pacijenti prevozili u veće bolnice. Većina je trebala operaciju za uklanjanje šrapnela iz tijela. Među onima koji nisu preživjeli bilo je i dijete, piše BBC.

Na željezničkoj stanici, vojni stručnjaci su ispitivali ostatke projektila koji je pao u blizini. Veliki dio projektila još uvijek je netaknut i još uvijek nije jasno je li oboren, piše BBC. No ukrajinske vlasti vjeruju da su najmanje dvije rakete ispaljene u smjeru željezničke stanice.

"Bilo je puno žena i djece"

Aleksej, dobrovoljac ukrajinske vojske pomagao je u izvlačenju tijela, nije mu to bilo prvi put, ali ovaj put mu je bilo teže. Dosad je izvlačio ukrajinske vojnike poginule na prvim crtama sukoba, ali sada je tu bilo puno žena i djece.

Rusija poriče odgovornost, ali Aleksej vjeruje da je željeznička stanica namjerno gađana - u vrijeme kada su tisuće ljudi pokušavale otići.

Pročitajte više