Isprintajte letak i pomozite u potrazi: Alen Poropat iz Rijeke nestao je 29. svibnja, nema mu traga



37-GODIŠNJI Alen Poropat posljednji je put viđen u nedjelju 29. svibnja kada se oko 10 sati udaljio iz svog doma na skuteru Piaggio X8 sive boje, registracijske oznake RI 349MH.

Od tada mu nema traga.



Poropat je visok 180 centimetara, ima crnu kosu i smeđe oči, a u trenutku nestanka bio je odjeven u kariranu košulju kratkih rukava, plave traperice i smeđe cipele. U slučaju da posjedujete informacije o nestaloj osobi, policija vas moli da se javite na broj 192 ili kontaktirate najbližu policijsku postaju, a njegovi prijatelji da se javite na brojeve telefona 099/210-6261 ili 099/233-4726.

Na Facebooku su njegovi prijatelji osnovali grupu pomoću koje pokušavaju saznati informacije o njemu te upoznati javnost s njegovim nestankom. Najavili su da će tiskati plakate i letke kojima će oblijepiti mnoga područja što su već i učinili na nekim mjestima.

Pomognite u potrazi

Alenov prijatelj Emil Černeka poslao nam je letak na kojemu je Alenova fotografija te informacije o njemu pa pozivamo čitatelje iz bilo kojeg dijela Hrvatske, ali i susjednih zemalja da ukoliko su u mogućnosti te ga postave na prometna mjesta u svom gradu. Informacije o nestalom Alenu možete poslati i na mail emil.cerneka@gmail.com.

"Nije nam jasno kako ga nitko nigdje nije vidio. Nas nekoliko prijatelja obišli smo ceste kojima smo se kretali s motorima. Ništa nismo pronašli. Ne znamo niti što je sa signalom s njegova mobitela koji je zvonio i na dan nestanka u jutarnjim satima. Je li lociran taj signal? Imali smo informaciju da je lociran u Sloveniji, a zatim su nam rekli iz policije da nisu sigurni je li zaista u Sloveniji ili negdje na pograničnom području. Nitko se ne želi očitovati o tome i zašto nije lociran signal njegovog mobitela. Ne trebaju reći nama, njegovim prijateljima, već njegovim roditeljima. Hvala svima koji nam pomažu i neka nastave", rekao nam je Černeka.

Policija: Tragamo za Alenom

Glasnogovornica riječke policije Ankica Kolić rekla nam je kako policija još uvijek traga za nestalim Alenom te da su na snazi i provode se sve mjere koje su uobičajene u slučaju nestanka osobe. "Mjere traganja su i dalje intenzivne. Nemamo nikakvih konkretnih informacija još uvijek. Surađujemo da svim policijskim postajama i Interpolom te sa službama iz susjednih zemalja", dodala je Kolić.

Pročitajte više