Algebra ima milijun kuna vrijedno MBA stipendijsko natjecanje

Foto: Press

PRIBLIŽAVA nam se još jedno Algebrino MBA stipendijsko natjecanje jedinstveno cjelodnevno događanje na kojem možete odmjeriti poslovna znanja s kandidatima iz različitih industrija. Natjecanje sada ima stipendijski fond od preko 1.000.000 kuna, a ovaj puta uz tri glavne nagrade, za čak 50 finalista pripremili smo i djelomične MBA stipendije!

Algebrino MBA stipendijsko natjecanje već se godinama u poslovnom svijetu očekuje s nestrpljenjem. I to s razlogom! Izvrsna je to prilika za procjenu vlastitih sposobnosti i znanja, za networking s visokomotiviranim kolegama, te za osvajanje stipendije za jedini e-Leadership MBA studij u regiji koji se izvodi u suradnji s predavačima prestižne Kelley School of Business, Sveučilišta u Indijani. Riječ je o vrhunskim profesionalcima koji dolaze iz poslovne škole čiji su online MBA studij ove godine U.S. News & World i The Princeton Review proglasili najboljim u SAD!

Kako bismo vam približili atmosferu natjecanja, upoznali vas sa selekcijskim procesom, ali i sa samim MBA studijem porazgovarali smo s Valentinom Mihovec Ramljak, product managericom u Spanu.

Valentina je super sugovornica za ovu temu jer je i sama, i to vrlo uspješno, prošla sve stepenice MBA razvoja.

Valentina, predstavi nam se ukratko – što radiš i gdje, čime se baviš u slobodno vrijeme, što te veseli i usrećuje...

Moje ime je Valentina Mihovec Ramljak, a karijerni put započela sam u jednoj telekomunikacijskoj kompaniji u kojoj sam išla od podrške za poslovne korisnike sve do sektora razvoja ICT proizvoda za poslovne korisnike. Sada sam, već nešto više od godinu dana, product manager u Spanu i mogu reći da stvarno uživam radeći na toj poziciji. Volim dinamičnost svog posla i taj spoj marketinga, razvoja, rada s različitim timovima, komunikaciju sa korisnicima, te konstantno unapređenje proizvoda. Najviše me motivira napredak koji vidim u razvoju i proizvodu, tj. kad ono što je jednom bilo skica postane stvarnost.

Privatno, nakon što zatvorim poslovni laptop, volim jednostavnost – druženje s dragim ljudima, pozitivu, dobru hranu i čašu dobrog vina. Svatko tko me zna, zna da sam veliki zaljubljenik u kuhanje i da obožavam organizirati okupljanja svih veličina, uz dobru hranu i zabavu.

Kako si se odlučila za MBA studij, a onda i za Algebrino MBA stipendijsko natjecanje?

MBA studij bio je nešto što me zanimalo još od studentskih dana, nešto što sam još onda prepoznala kao stepenicu u svom osobnom razvoju. A zašto Algebra i stipendijsko natjecanje? Zato što mi se Algebrin MBA odmah učinio u trendu sa tržištem, ICT industrijom, a prevagnule su dodatno i preporuke o studiju koje sam dobila od MBA alumnija. Stipendijsko natjecanje vidjela sam kao priliku za stjecanje novih iskustava i priliku da se okušam u nečem novom. Nisam imala što izgubiti, odlučila sam se upustiti u proces, pa što bude. 😊

 

Kako je izgledao proces do natjecanja, kako si time bila zadovoljna?

Proces do natjecanja je bio vrlo jednostavan, podijeljen u svega nekoliko koraka. Prijava, pisanje i slanje eseja, nakon čega je slijedio intervju s MBA ekipom koji je bio zapravo vrlo ugodan razgovor uz kavu. Taj dio mi se jako svidio, pristup je bio ugodan i bez treme. Nakon razgovora, slijedi čekanje potvrde o ulasku na stipendijsko natjecanje i onda samo natjecanje. Za one malo nestrpljivije poput mene to je vjerojatno najteži dio cijelog procesa!

Samo stipendijsko natjecanje? Kakva su iskustva?

Obzirom da mi je ovo bilo prvo natjecanje ovakve vrste, nisam znala što očekivati već sam se prepustila procesu i upijala pozitivnu energiju. Na natjecanju je bilo oko četrdesetak sudionika, tema koju smo dobili bila je jako zanimljiva. Prionuli smo rješavanju timski, zajedno, bez obzira na to što smo se svi upoznali tek na natjecanju. Pohvalila bih svakako organizaciju natjecanja i cijeli tim mentora koji nam je bio na raspolaganju, jer su nam stvarno pomogli u cijelom procesu. I naravno, posebno se rado sjećam svoje ekipe s natjecanja, mojih MBA Divasica.

I onda, kako je to išlo poslije natjecanja?

Kako sam na natjecanju osvojila timsku nagradu, poslije natjecanja naravno dolazi trenutak odluke i administrativni dio upisa studija, ali to opet nije bilo ništa strašno. Meni je najljepše što su već nakon natjecanja krenula druženja s ostalim sudionicima i to najbolje pokazuje koliko nas je natjecanje zbližilo.

Iskustva sa studija?

Studij je odličan, od predmeta, profesora, pa sve do ekipe u generaciji. Naša MBA6 generacija stvarno diše kao jedan i veliko je zadovoljstvo ići na predavanja kad znaš da je pred tobom vikend pun novih znanja, ali i super druženja. Studij me dodatno potaknuo da svoje vrijeme još bolje organiziram i naučim manevrirati privatnom, poslovnim i školskim obavezama.

Imaš li možda neku preporuku za one koji razmišljaju o prijavi na Algebrino MBA stipendijsko natjecanje?

Za one koji još razmišljaju i dvoume se, rekla bih da krenu s prijavom – nemate što izgubiti. Upoznat ćete super ekipu, odlične mentore, vidjet ćete kako izgleda proces do natjecanja i samo natjecanje, a tako ćete biti bogatiji za sjajno dodatno iskustvo. Mene je stipendijsko natjecanje potaknulo na promjenu i donijelo mi odlično iskustvo koje ću pamtiti.

....

Sigurni smo da će Valentinino MBA iskustvo zainteresirati i vas. Prvi korak na vašem MBA putu neka bude prijava na stipendijsko natjecanje koje pripremamo za 2. srpnja 2022. Iskoristite taj dan, izađite iz zone ugode, procjenite svoje sposobnosti i – osvojite jednu od brojnih stipendijskih mogućnosti koje vam nudimo. Javite nam se sa svim pitanjima oko stipendijskog natjecanja i e-Leadership MBA studija i dobro došli u Algebrin MBA svijet!  

Pročitajte više