Allied Telesis predstavio novu seriju višekanalnih media konvertera

SERIJA višekanalnih, modularnih media konvertera AT-MCF2000 od ostalih tržištu razlikuje se po mogućnosti instalacije dva 12-kanalna blade konvertera (koji podržavaju Fast ili Gigabit Ethernet) u jednu 1RU platformu čime se broj podržanih kanala povećava na 24.

Osim bolje optimizacije vrijednog mjesta u kućištu, skalabilna arhitektura ovog rješenja omogućava korisnicima postavljanje mreže sa samo jednim 12-kanalnim media konverterom koji je kasnije, kada se za to ukaže potreba, moguće nadograditi na 24 kanala.

Kako bi se maksimalno olakšalo održavanje i poboljšala pouzdanost sustava, sve module MCF2000, uključujući napajanje, modul za upravljanje i hladnjak, moguće je zamijeniti bez gašenja uređaja i prekidanja prijenosa podataka.

Još jedna jedinstvena osobina MCF2000 jest to da korisnici ne moraju koristiti modul za upravljanje ukoliko to ne žele. Zahvaljujući ovome, MCF2000 ima najnižu cijenu od svih usporedivih media konvertera na tržištu. I bez modula za upravljanje svaki od kanala moguće je posebno konfigurirati korištenjem "Jog" tipke koja se nalazi na kućištu. Korisnici kojima su potrebne naprednije opcije za administraciju, modul za upravljanje mogu uključivati i isključivati bez gašenja uređaja (hot swap) što olakšava održavanje i smanjuje "downtime" mreže.

U opcijama za administraciju uređaja moguće je uključiti SNMP sučelje koje će promet podataka od neovlaštenog pristupa zaštititi pomoću SNMP v3 enkripcije, što uređaj čini pogodnim za korištenje u vojnim i drugim osjetljivim okružjima.

 U slučaju otkazivanja modula za upravljanje, media konverter nastavlja rad koristeći zadnju poznatu konfiguraciju. Administrator nakon toga može u uređaj ugraditi novi modul za upravljanje i u njega učitati konfiguraciju s uređaja što eliminira potrebu za ponovnim podešavanjem uređaja. Na isti način, modul za upravljanje s unaprijed definiranim postavkama može se koristiti za konfiguraciju većeg broja media konvertera što znatno ubrzava veće instalacije.

AT-MFC2000 podržava dvije hot-swap jedinice za napajanje, što omogućava nesmetan rad i u slučaju nestanka struje. Popravke na uređajima moguće je raditi bez prekida prijenosa podataka, a korisnici mogu birati između verzija s AC i DC napajanjem. Jedinice za napajanje integrirane su u samo kućište uređaja i ne povećavaju njegove dimenzije.

 Modul za upravljanje koji koristi AT-MCF2000 koristi standardizirano komandno linijsko sučelje što olakšava njegovu instalaciju i održavanje bez potrebe za dodatnom edukacijom administratora. Allied Telesis AT-MCF2000 dostupan je po cijeni pod 4300 eura za verziju s 24 kanala i dodatnom jedinicom za napajanje.

 

Pročitajte više