Amanda Knox planira veliko vjenčanje, traži od fanova da joj ga plate

Foto: EPA

AMANDA Knox, oslobođena optužbi da je ubila svoju cimericu u Italiji, zatražila je pomoć obitelji, prijatelja i drugih u financiranju svog vjenčanja na temu svemira.

Knox i njen zaručnik Christopher Robinson pokrenuli su web stranicu s ciljem prikupljanja donacija od obitelji i prijatelja za vjenčanje "izvan ovog svijeta", javlja CNN.

Netradicionalno vjenčanje 

Rekli su da vjenčanje neće biti tradicionalno, već nadahnuto svemirskom tematikom te da za njega nastoje prikupiti 10.000 dolara.   

"Ne trebamo više stvari, treba nam samo vaša pomoć da organiziramo najbolju moguću zabavu za obitelj i prijatelje!" napisali su. 

Knox se prošlog mjeseca vratila u Italiju prvi put od puštanja iz zatvora 2011. kako bi održala govor na eventu koji je organizirala udruga Italy Innocence Project. 

Par je na svojoj web stranici objavio da su se zbog nedostatka vremena potrebnog za planiranje puta u Italiju i manjka novčane podrške, odlučili posvetiti prikupljanju novca za vjenčanje. 

Par se nada da će im obožavatelji pomoći da plate dizajnere seta, interaktivni teatar i specijalne efekte. 

Reakcije medija 

Najava vjenčanja izazvala je burne reakcije na Twitteru. Neki korisnici postavili su pitanje zašto par uopće skuplja novac, dok su drugi rekli da je riječ o stvaranju publiciteta. 

Jedan novinski list nazvao je potez mladog para "drskim", a drugi "sramotnim". 

Knox je utorak odgovorila kritičarima putem Twittera: "Svima koji nas mrze poručujem da vas je prevario stroj za stvaranje uvreda. Dajete novac za tabloide koji profitiraju na vašoj ljutnji oko nebitnih stvari. Naše vjenčanje bit će ludo i zabavno, ali zapravo uopće nije važno na nekoj većoj razini". 

Pozadina slučaja Knox

Vjenčanje Knox i Robinsona dogodit će se deset godina nakon što je 2007. bila optužena za ubojstvo svoje britanske cimerice Meredith Kercher dok su zajedno studirale u Perugiji. 

Knox i njen tadašnji dečko Raffaele Sollecito proglašeni su krivima za ubojstvo 2009. i osuđeni na dugogodišnje zatvorske kazne. 

Proveli su četiri godine u zatvoru do 2011. kada je sud u nedostatku dokaza poništio presude i pustio ih na slobodu. 

Pročitajte više