Amazon otpušta 9000 radnika

Ilustracija: EPA

IZVRŠNI direktor Amazona Andy Jassy je u dopisu osoblju najavio kako kompanija ukida još 9000 radnih mjesta. Najnovije smanjenje broja zaposlenih dolazi nakon što je kompanija već ranije ove godine objavila da ukida oko 18.000 radnih mjesta zbog smanjenja troškova. Jassy je potvrdio kako će se novi val otpuštanja dogoditi u nadolazećim tjednima. 

"Ovo je bila teška odluka, ali mislimo da je dugoročno najbolja za tvrtku. Neki se mogu pitati zašto nismo najavili ova smanjenja uloga s onima koje smo najavili prije nekoliko mjeseci. Kratak odgovor je da nisu svi timovi završili svoje analize u kasnu jesen, i umjesto da žurimo s odlukama bez odgovarajućih procjena, odlučili smo podijeliti ovu odluku u trenutku kad smo je donijeli kako bi ljudi imali informacije što je prije moguće", poručio je Jassy. 

Amazon je na početku pandemije povećao broj zaposlenih

Najnovija otpuštanja u Amazonu dolaze usred niza otpuštanja u tehnološkoj industriji posljednjih mjeseci, dok se sektor suočava s padom potražnje za digitalnom robom i uslugama te širom makroekonomskom neizvjesnošću. Amazon je, kao i brojne druge velike tehnološke tvrtke, brzo povećao broj zaposlenih tijekom prvih dana pandemije. 

Jassy je objasnio da je zapošljavanje "imalo smisla s obzirom na ono što se događalo u kompaniji i gospodarstvu u cjelini". "Međutim, s obzirom na nesigurno gospodarstvo u kojem živimo i neizvjesnost koja postoji u bliskoj budućnosti, odlučili smo biti racionalniji u našim troškovima i broju zaposlenih", zaključio je.
 

Pročitajte više