Američka policija ubila trudnu majku četvero djece "jer je crnkinja"

Foto: Twitter
 
POLICIJA u Seattleu ubila je Charleenu Lyles, 30-godišnju majku četvero djece, nakon što ih je pozvala u svoj dom zbog provale.
 
Seattle Times je objavio da su policajci upucali mladu crnkinju jer su "vidjeli da drži nož u rukama". Lyles je sa svojih četvero djece živjela u naselju za tranziciju beskućnika, a policiju je pozvala ujutro 18. lipnja kako bi prijavila krađu Xboxa.
 
"Zašto ju niste gađali elektrošokerom?"
 
Detektiv Mark Jamieson izjavio je da je Lyles bila poznata policiji, odnosno da je njezin dom "predstavljao rizik" za policiju, pa su umjesto jednog poslana dva policajca. Lyles je patila od psihičkih problema.
 
Policija je objavila izjavu u kojoj tvrdi da je Lyles bila "naoružana nožem i suprotstavila se dvojici policajaca". Njezin ogorčeni rođak na Twitteru je objavio: "Znali ste da ima psihičkih problema. Zašto ju niste gađali elektrošokerom?"
 
Policajci su ju navodno pokušali oživjeti, ali bolničari su rekli da je odmah umrla. Dvojica policajaca su suspendirani.
 
"Ubijena jer je crnkinja"
 
Obitelj žrtve je izjavila da je ubijena zbog toga što je crnkinja, a u trenutku ubojstva bila je trudna. Istraga Ministarstva pravosuđa 2012. pokazala je da policija u Seattleu redovito koristi pretjeranu silu na dužnosti.
 
Američki sud nedavno je oslobodio svih optužbi policajca iz Minneapolisa koji je bez ikakvog razloga ubio Philanda Castilea, čija djevojka je uživo emitirala ubojstvo i smrt nesretnog crnca na Facebooku. 

Pročitajte više