ZVUČI POZNATO? Guverner zatvorio plažu za javnost, pa uhvaćen kako se sunča na njoj

Foto: Getty

GUVERNER američke savezne države New Jersey Chris Christie dao je u nedjelju zatvoriti javnu plažu Island Beach State Park, kao i ostale neobavezne javne službe. No to ga nije spriječilo da sam iskoristi ispražnjenu plažu za odmor.

Christie je, naime, u subotu u ponoć dao zatvoriti javne službe poput parkova i parkirališta zbog nesuglasica s državnim kongresom oko donošenja proračuna. A dok je policija tjerala one koji su se uputili na navedenu plažu. Christie je snimljen kako s obitelji i prijateljima uživa na suncu na istoj plaži u nedjelju. 

Štoviše, Christie je naočigled lagao o svom boravku na plaži na naknadnoj konferenciji za tisak o gašenju javnih službi. Kad ga je novinar pitao je li uhvatio sunca, Christie je odgovorio: "Nisam uhvatio ništa sunca danas."

Njegov glasnogovornik Brian Murray kasnije je imao neugodni zadatak objašnjavanja fotografije koja pokazuje upravo. "Da, guverner je kratko bio na plaži danas sa suprugom i obitelji prije nego je otišao u ured", objasnio je Murray, dodavši kako se nije sunčao jer je "imao bejzbolsku kapu na glavi."

Christie je, inače, na istoj plaži od države dobio na korištenje i vikendicu u kojoj preko ljeta boravi njegova obitelj. Kad su ga novinari u subotu, prije nego je snimljen na plaži, pitali o tome, odgovorio im je: "Kandidirajte se za guvernera pa ćete i vi imati rezidenciju tamo."

S obzirom na skandalozni zakon o koncesijama koji je prošlog tjedna izglasan u našem Saboru, i u Hrvatskoj bi uskoro mogli gledati slične prizore.

Pročitajte više