Američki milijarder Bernard Madoff se neće žaliti na presudu od 150 godina zatvora

AMERIKANAC Bernard Madoff, počinitelj najveće financijske prevare u povijesti Wall Streeta, neće se žaliti na sudsku presudu od 150 godina zatvora. Madoffov odvjetnik Ira Lee Sorkin je u izjavi za medije rekao da je odluka njega i njegova klijenta da neće ulagati žalbu na dugotrajnu kaznu zatvora. Prema odvjetnikovim riječima, čak i da Prizivni sud vrati presudu, dokazi iz samoga postupka zacijelo će njegovu klijentu priskrbiti doživotnu kaznu. 

Sudac koji je izricao presudu Bernardu Madoffu njegove je zločine nazvao neizmjerno zlima, te tako objasnio presudu na 150 godina zatvora za dokazanih 11 točaka optužnice među kojima su prevare s vrijednosnicama, prevare u investicijskom savjetovanju, poštanske prevare i pranje novca. Službena procjena investicijskih gubitaka koje je Madoff izazvao kreću se oko 13 milijardi dolara, ali realni bi iznos mogao biti i veći. U čitanju presude sudac  je rekao da je visina kazne "simbolična" s obzirom da je prevara "zapanjujuća", a povreda povjerenja "masivna", prenosi CNN.

Nakon presude, 71-godišnji Madoff čeka rješenje u kojem će zatvoru u SAD-u proživjeti posljednje godine svoga života. Od suda je tražio da ga smjeste u srednje siguran zatvor stotinjak kilometara sjeverozapadno od New Yorka.

Pročitajte više