Američki vojni zrakoplov s 11 osoba pao u Filipinsko more

Foto: Wikipedia

AMERIČKI vojni zrakoplov s 11 osoba pao je u Filipinsko more na letu prema američkom nosaču zrakoplova, objavila je u srijedu američka mornarica.

"Zrakoplov američke mornarice s 11 putnika i članova posade pao je u ocean jugoistočno od Okinawe", ističe američka mornarica u priopćenju. Japanski ministar obrane Itsunori Onodera izjavio je da je pronađeno osam od 11 osoba.
 
Potraga za ostalim putnicima je u tijeku, a njihovo zdravstveno stanje procijenit će medicinska ekipa s američkog nosača zrakoplova USS Ronald Reagan.
 
Dvije smrtonosne nesreće u dva mjeseca
 
Mornarica je objavila da uzrok nesreće nije poznat. Zrakoplov je bio na rutinskom letu prevozeći putnike i teret iz baze u japanskom gradu Iwakuniju na nosač zrakoplova, koji se u Filipinskom moru nalazi u sklopu vježbe s japanskim snagama.
 
Riječ je o zrakoplovu tipa C-2 Greyhound s propelerima koji se koristi za prijevoz putnika, pošte i drugog tereta s baza na kopnu na nosače zrakoplova. Japanske vlasti sumnjaju da je posrijedi bio problem s motorom.
 
U kolovozu je američka ratna mornarica izgubila deset članova osoblja kada se USS John McCain sudario s tankerom u blizini Singapura. Dva mjeseca ranije USS Fitzgerald zabio se u teretni brod u blizini japanske obale, pri čemu je poginulo sedam osoba.
 
Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz ratnu mornaricu SAD-a, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: ratna mornarica SAD. 
 
Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Pročitajte više