Wall Street Journal: Bivši Trumpov savjetnik pod istragom zbog objave knjige

Foto: Epa

AMERIČKO ministarstvo pravosuđa pokrenulo je istragu kako bi utvrdilo je li John Bolton, bivši savjetnik američkog predsjednika Donalda Trumpa, zloupotrijebio povjerljive informacije kad je objavio knjigu o svom mandatu u Bijeloj kući, piše danas Wall Street Journal.

Reuters nije mogao potvrditi točnost tog izvještaja, a glasnogovornica ministarstva pravosuđa ga je odbila komentirati, kao i izdavač knjige Simon & Schuster.

Boltonov odvjetnik Charles Cooper je u odgovoru Reutersu napisao kako je svjestan da ministarstvo istražuje objavu knjige njegovog klijenta.

"Soba u kojoj se dogodilo"

"Veleposlanik Bolton snažno odbacuje bilo kakve tvrdnje da je djelovao neprimjereno, kamoli kriminalno, vezano za objavu njegove knjige. U potpunosti će surađivati, kao što je dosad, s bilo kakvom istragom njegovog djelovanja", dodao je Cooper, oslovivši Boltona veleposlanikom zbog njegovog bivšeg angažmana na toj funkciji u Ujedinjenim narodima.

Wall Street Journal piše kako su savezni istražitelji u ponedjeljak uručili sudske pozive Boltonovom književnom agentu te izdavačkoj kući koja je objavila knjigu Soba u kojoj se dogodilo.

Istražitelji traže svu komunikaciju s Boltonom, pišu te novine. Trumpova vlada ranije je pokušala sudski zaustaviti objavu Boltonove knjige, iznimno kritične prema republikanskom predsjedniku.

Pročitajte više