Amerikanac brutalnom CIA-inom metodom mučio kćer zato što nije naučila abecedu

AMERIČKI vojnik je koristio metodu "waterboardinga" na svojoj četverogodišnjoj kćeri, jer nije mogla izreći cijelu abecedu. Joshua Tabor je priznao policiji da je koristio brutalnu CIA-inu metodu zato što je bio ljut.

27-godišnji Tabor je skrbništvo nad četverogodišnjakinjom dobio prije četiri tjedna, a tu metodu kažnjavanja je primijenio zato što se djevojčica panično bolji vode. Metodu "waterboardinga" je koristila CIA u logoru u Guantanamo Bay kako bi se slomili navodni pripadnici al-Qaide.

Djevojčica sama policajcima rekla za mučenje

Tabor je vojnik iz baze u Tacomi, a uhićen je nakon što su ga vidjeli da po susjedstvu hoda s vojnom kacigom na glavi te prijeti da će razbijati prozore. Za mučenje djevojčice plavci su doznali u Taborovom domu pričajući sa četverogodišnjakinjom. Djevojčica je pronađena kako se puna modrica i ožiljaka skriva u ormaru, a policajcima je kazala da joj je to učinio tata.

Tijekom ispitivanja Tabor je priznao da je zgrabio kćer, stavio je na sudoper i njezinu glavu gurao u posudu s vodom. Policajac Rob Carlson je rekao da je kazna stigla zato što djevojčica nije mogla izrecitirati abecedu. Vlasti ne žele otkriti ratni put okrutnog oca, no u njegovoj bazi su smještene postrojbe koje su se borile u Iraku i Afganistanu. 

Pročitajte više