Amerikanac odbio nositi masku. Prvo pucao na djelatnika trgovine, a zatim na policiju

Screenshot: YouTube/ 6abc Philadelphia

KADA je djelatnik trgovine s cigarama i duhanom u petak rekao Adamu Zaborowskom da u dućanu mora nositi zaštitnu masku, 35-godišnjak je to bijesno odbio. Umjesto toga zgrabio je dvije cigare i pojurio van, a zatim pucao na zaposlenika.

Sutradan je policija stigla na njegova vrata, a on je uzeo automatsku pušku AK-47, poznatu kao kalašnjikov, i otvorio vatru na policijske službenike. Policija je uzvratila paljbu i Zaborowski je naposljetku uhićen, piše Washington Post.

Nije se dobro nosio s pandemijom

Odvjetnik Zaborowskog rekao je kako je situacija s pandemijom utjecala na ponašanje njegovog klijenta. Naime, prije incidenta Zaborowski je izgubio posao, a nedavno je izgubio i skrbništvo nad svojim djetetom.

"Nije se dobro nosio s gubitkom posla i gubitkom djeteta. Nije se dobro nosio s pandemijom", rekao je njegov odvjetnik John Waldron za Express-Times napominjući kako ti faktori ne opravdavaju njegovo nasilno ponašanje.

U posljednjih nekoliko tjedana u SAD-u je došlo do većeg broja incidenata zbog nošenja zaštitnih maski u trgovinama. Djelatnik tvrtke Trader Joe u New Yorku je pretučen, a upucani su zaštitar trgovine Family Dollar u Michiganu i djelatnik McDonald'sa u Oklahomi.

Svađa oko obaveze nošenja maski

Zaborowskom je u petak ujutro djelatnik trgovine Cigars International, koja se nalazi na području Betlehema, rekao da u dućanu mora nositi masku, na što se on naljutio i izvadio papir na kojem navodno piše kako u saveznoj državi Pennsylvaniji nije obavezno nošenje zaštitnih maski.

U Pennsylvaniji je do sada zabilježeno više od 113.000 slučajeva zaraze covidom-19 i više od 7200 smrtnih slučajeva te je od 1. srpnja uvedena obaveza nošenja maski u većini trgovina.

Pročitajte više