Amerikanac tvrdi da mu se dom zapalio zbog pada meteorita. Izgorjeli mu kuća i pas

Foto: Twitter

AMERIKANAC Dustin Procita iz Nevade tvrdi da mu je meteorit uništio kuću te ubio psa. Nakon što je NBC objavio video kako s neba 60 kilometara od Sacramenta pada nešto što izgleda kao užarena kugla, vlasti su potvrdile da je Procitin dom mogao stradati od udara meteorita.

Procita je za NBC ispričao da je bio kod kuće sa svoja dva psa kada je čuo glasan prasak u mirnom naselju u kojem živi u blizini Sacramenta. Kada je osjetio miris dima, otišao je do svoje verande. Ispričao je da mu je cijela ograda bila zahvaćena plamenom. 

Procita je pozvao vatrogasce 4. studenog oko 19:26, a oni su požar na kući i ogradi gasili tri sata. U tome su im pomogli pripadnici kalifornijskog Odjela za šumarstvo i zaštitu od požara. U požaru je uginuo pas, a kuća, kamionet i prikolica su uništeni.

Vlasti istražuju je li meteorit mogao pasti na kuću

Uzrok požara još nije poznat, a vlasti istražuju je li meteorit mogao pasti na kuću Procite. Šef vatrogasaca Clayton Thomas rekao je da je pad meteorita potencijalni uzrok požara, ali da je još prerano da to kažu sa sigurnošću. 

"Mogu reći da su se nakon incidenta s kućom gospodina Procite mnogi ljudi obratili vatrogasnoj službi te rekli da su vidjeli kako meteorit pada na to područje. Ono što još nismo vidjeli je snimka pada meteora ili svjedoka koji kaže da je vidio kako meteorit udara u kuću. Moglo bi proći nekoliko tjedana prije nego što utvrdimo uzrok", rekao je Thomas, prenosi Sky News.

 

Pročitajte više