Amerikanac zbog svađe ubio svoje roditelje, djevojku i članove njene obitelji

Dakota Theriot Foto: Epa

AMERIČKA policija uhitila je čovjeka osumnjičenog za ubojstvo pet osoba, uključujući i svoje roditelje, u dvije odvojene, ali povezane pucnjave u američkoj saveznoj državi Louisiani, javlja CNN.

Dakotu Theriota (21) policija je uhitila u nedjelju dok je boravio kod svoje bake u Virginiji.

Otac prije smrti rekao tko je ubojica

Elizabeth (50) i Keitha Theriota (50) ubio je njihov sin u vlastitoj kući u blizini grada Baton Rougea.

Kada je policija stigla na mjesto događaja, Keith Theriot je još bio živ i rekao je policijskim službenicima da ih je ustrijelio njegov sin.

Djevojka Dakote Theriota Summer Ernest i njezini otac Billy Ernest (43) i brat Tanner Ernest  (17) također su pronađeni mrtvi u kući udaljenoj oko 50 kilometara od Dakotinog doma.

Što se dogodilo?

Dakota je već neko vrijeme izlazio sa Summer te je nekoliko tjedana živio kod nje, s njenom obitelji. No nedavno su ga zamolili da se iseli i više nikada ne vrati.

Policija vjeruje kako je do pucnjave došlo zbog “svađe između dečka i djevojke“.

"To da je mladić ušao u spavaću sobu te ubio majku i oca, a onda ubio prijatelje u Livingstonu, to je vjerojatno jedan od najgorih slučajeva obiteljskog nasilja koji sam vidio u posljednje vrijeme", rekao je šerif  Bobby Webre.

Uperio pištolj u policiju

Policija je došla u dom člana Dakotine obitelji kako bi provjerila nalazi li se on kojim slučajem tamo, kada se Dakota pojavio u vozilu i uperio pištolj u policijske službenike.

Policija je zatražila pojačanje te je nakon nekog vremena Theriot predao oružje.

"Izgledao je pomalo umorno i istrošeno", rekao je šerif Steve Smith za CNN.

Pročitajte više