Amerikanca krivo osudili, dobio 10 milijuna dolara odštete: "Veselim se slobodi"

Screenshot: ABC News

Porota u Detroitu je muškarcu kojeg su nevinog osudili za ubojstvo u petak dodijelila odštetu od 10 milijuna dolara. Alexandre Ansari (39) služio je doživotnu kaznu zatvora zbog tvrdnji da je 2012. upucao i ubio Ileanu Cuevas, 15-godišnju djevojčicu, te ranio još dvoje u Detroitu. 

"Srce mi se slomilo kada sam čuo presudu. Shvatio sam da ću provesti cijeli život iza rešetaka zbog nečega što nisam učinio. Pokušao sam se i ubiti", kazao je Ansari, koji je proveo 6 godina u zatvoru, za ABC News

"Bojao se odmazde kartela pa je sakrio dokaze"

Okružni sud okruga Wayne oslobodio je Ansarija 2019. nakon što je utvrdio da je Moises Jimenez, bivši detektiv policije u Detroitu, tijekom Ansarijevog suđenja zatajio dokaze koji impliciraju da je netko drugi ubojica. Naime, Jimenez je primio anonimnu dojavu koja ubojicu povezuje s meksičkim narkokartelom, što nije predočio za vrijeme suđenja.

Policija za sada nije uhitila drugog osumnjičenika. "Da je zbog ubojstva zatvorio vođu kartela, bio bi osuđen, baš kao i Alex, na doživotnu kaznu bez pomilovanja. Bojao se odmazde kartela pa je sakrio dokaze", rekao je Mueller Linsey, Ansarijev odvjetnik. Ansari je kazao kako se raduje uživanju u životu na slobodi. 

Pročitajte više