Amerikanci prije dva tjedna: Izbjegavajte javna okupljanja u Moskvi

Foto: EPA

Veleposlanstvo SAD-a u Moskvi priopćilo je 7. ožujka kako je svjesno navodnih "neposrednih planova ekstremista" da ciljaju javna okupljanja u glavnom gradu Rusije tijekom sljedeća dva dana.

"Veleposlanstvo prati izvješća da ekstremisti imaju neposredne planove za ciljanje velikih okupljanja u Moskvi, uključujući koncerte", stajalo je u sigurnosnom upozorenju izdanom američkim građanima koji borave u Rusiji.

Rusi ranije ovog mjeseca izvršili više protuterorističkih operacija

"Građanima SAD-a treba savjetovati da izbjegavaju velika okupljanja tijekom sljedećih 48 sati", navodilo se. Nije bilo jasno na koja "izvješća" veleposlanstvo misli u svom priopćenju. Istog dana je ruska Federalna sigurnosna služba (FSB) priopćila je da je ubila militante Islamske države koji su planirali "teroristički napad" na moskovsku sinagogu. 

Inače, Rusi su početkom mjeseca izvršili protuterorističku operaciju u gradu Karabulaku u Ingušetiji, ruskoj republici na sjevernom Kavkazu. Nakon što su pucnjava i eksplozije 15 sati odjekivale Karabulakom, Rusi su priopćili kako su eliminirali šest pripadnika ISIL-a. 

Podsjetimo, večeras se dogodio napad u koncertnoj dvorani Crocus City Hall u blizini Moskve. Guardian javlja kako je u napadu ubijeno najmanje 14 ljudi. Više osoba otvorilo je vatru iz automatskog oružja na civile u predvorju dvorane. Novinska agencija TASS izvijestila je o eksploziji i požaru u zgradi u kojoj se dogodila pucnjava. 

Pročitajte više