Žena u Teksasu pratila biciklisticu na aplikaciji pa ju upucala zbog ljubomore

Žena iz Teksasa optužena je za ubojstvo profesionalne biciklistice, a tužitelji su na suđenju otkrili da je pratila njezino kretanje na aplikaciji za vježbanje Strava prije nego što ju je upucala. Kaitlin Armstrong (35) optužena je za ubojstvo Moriah Wilson, 25-godišnje elitne biciklistice koja je navodno bila u ljubavnoj vezi s istim muškarcem kao Armstrong.

"Posljednje što je Moriah napravila na Zemlji bilo je vrištanje od užasa", rekao je tužitelj Rickey Jones u uvodnim riječima na sudu. "Čut ćete te krikove."

Jones je rekao da je Armstrong koristila Stravu kako bi ušla u trag Wilson, a nakon što ju je ulovila u blizini stana u kojem je odsjela u Austinu, zaustavila je njezin auto i upucala je tri puta. Tijelo Wilson pronađeno je s višestrukim ranama od vatrenog oružja u svibnju 2022.

Pobjegla iz zemlje

Tjedan dana kasnije Armstrong je pobjegla iz zemlje s lažnom putovnicom. Uhvaćena je u hostelu u Kostariki u lipnju 2022. i izručena natrag u SAD. Armstrong je bila u vezi s profesionalnim biciklistom Colinom Stricklandom oko tri godine prije nego što je par uzeo pauzu.

Dok su bili na pauzi, Wilson i Strickland imali su kratku vezu prije nego što su se on i Armstrong ponovno spojili. Wilson je bila u posjetu Austinu zbog utrke u vrijeme svoje smrti i vidjela Stricklanda 11. svibnja 2022., na dan kad je ubijena, kažu tužitelji. On je lagao Armstrong o tome gdje se nalazi tog dana, navodi se u policijskom priopćenju.

Strickland nije optužen ni za kakvo zlodjelo u ovom slučaju. Prema tužiteljima, Armstrong je imala pristup porukama Stricklanda na prijenosnom računalu u njihovom zajedničkom domu, a ona je mogla otkriti gdje je boravila Wilson na temelju podataka o njezinoj vožnji biciklom ranije tog dana objavljenih na Stravi.

Čahure pronađene blizu mjesta događaja odgovaraju pištolju koji posjeduje Armstrong, a njezin automobil odgovara SUV-u viđenom u blizini stana, rekli su tužitelji. Ona tvrdi da nije kriva, a ako ju osude, mogla bi dobiti do 99 godina zatvora.

Pročitajte više