Ana Tenžera "odletjela" s RTL-a zbog priloga o Slavonskom Brodu

ZBOG lažnih i neprovjerenih informacija koje je iznijela u svom prilogu i zbog kojih je gradonačelnik Slavonskog Broda Mirko Duspara najavio tužbu protiv RTL televizije, novinarka Ana Tenžera ekspresno je dobila otkaz.

"RTL Televizija je suradnju s Anom Tenžerom, članicom Informativnog programa, prekinula zbog teškog profesionalnog propusta", odgovorili su s RTL-a na naš upit o Tenžerinom otkazu.

"Dana 25. veljače 2009. godine je u glavnim vijestima RTL Televizije emitiran prilog novinarke Ane Tenžere ilustriran snimkama bosanskobrodske Rafinerije nafte, izjavama dožupana i dvoje Brođana u vezi onečišćenja zraka u Slavonskom Brodu. U istom se navode ponovni problemi s pitkom vodom zbog novog kvara i miješanjem vode iz toplovoda  sa sanitarnom vodom zbog čega je do daljnjega 66 kućanstava i oko 1.000 ljudi ostalo vez pitke vode", navode na RTL-u.

"Shodno činjenici da su u prilogu navedene neistine te zbog teškog profesionalnog propusta navedene kolegice, koji je nanio štetu našem Informativnom programu, RTL Televizija je odlučila prekinuti suradnju s istom. RTL Televizija njeguje najviše standarde izvješćivanja te je uvijek relevantna u iznošenju činjenica i prenošenju informacija. Stoga za propuste u našem programu nema mjesta", dodaju.

Duspara: Problema s vodom nema

Podsjetimo, Duspara je komentirajući RTL-ovu vijest o tome da je došlo do zagađenja tekuće vode zbog pucanja cijevi u kotlovnici Brod-plina d.o.o. rekao kako "ovo nije prvi put da se u javnost šalju lažne informacije o Slavonskom Brodu" te kako je istina da je u rujnu prošle godine postojao problem zagađenja vode, ali taj problem je riješen.

Naveo je i kako proteklih dana u Brod-plinu nije bilo nikakvih puknuća cijevi te je građanima poručio kako je voda za piće i kupanje zdravstveno sasvim ispravna.

Novinarka Ana Tenžera je u Informativnom programu RTL Televizije radila od rujna 2008. godine, kad je tamo prešla s Nove TV.

I.M.
Foto: Vjesnik.hr

Pročitajte više