Analiza zuba potvrdila: Slovenca je na Visu napala velika bijela psina

ANALIZA dva zuba, koji su tijekom operacije izvađeni iz noge Slovenca, kojeg je u ponedjeljak na Visu napao morski pas, potvrdila su da je 43-godišnji Damjan Pecek imao "bliski susret" sa velikom bijelom psinom, dužine od oko tri metra. Stručnjaci napominju kako razloga za paniku nema, jer je vjerojatnost da će se takav napad dogoditi u Jadranskom moru i dalje vrlo mala. Osim ako ste pehist, poput slovenskog ronioca.

Podsjetimo, do napada je došlo u ponedjeljak oko 12.40 sati, u viškom akvatoriju, svega 10-ak metara od obale. Morski pas je Slovenca ugrizao za potkoljenicu. Liječnička pomoć mu je pružena u ambulanti na Visu, gdje je utvrđeno da je izgubio dosta krvi. Helikopterom HRZ-a je potom prebačen u KBC Split, gdje je podvrgnut operaciji.

Liječnički tim, predvođen voditeljem Odjela kirurgije, dr. Vedranom Radonićem, nesretnom je Peceku rekonstruirao arterije i mišić noge, nakon čega je smješten u barokomoru, kako bi rane što prije zarasle. Pecek je stabilno, ali liječnici još uvijek nisu sigurni jesu li mu uspjeli spasiti nogu, na kojoj je jedan od živaca teško oštećen i iz koje su, tijekom jučerašnje operacije, izvađena dva zuba morske nemani.

I.M.
Foto: Ilustracija

Pročitajte više