ANKETA Je li policija trebala pucati u kombi koji je švercao migrante?

Foto: Pixsell/Dino Stanin

DVA metka koja su jučer ispalili hrvatski policajci završili su u licima 12-godišnje djece. 

>> Zašto je policija uopće pucala na kombi?

>> DRAMA KOD DONJEG LAPCA Policija pucala na krijumčare migranata, ranjeno dvoje djece

>> NOVI DETALJI Policija hvatala krijumčara pa upucala dijete u glavu, reagirao i Plenković


Epilog je to incidenta koji se dogodio u srijedu kasno navečer kod Donjeg Srba. Policija tvrdi da se krijumčar ljudi, koji je upravljao bijelim kombijem austrijskih registracijskih oznaka, oglušio na policijske zapovijedi i, kako tvrde u policiji, nakon probijanja barikade krenuo kombijem prema policajki koja ga je pokušavala zaustaviti.

U policiji uvjeravaju javnost da su životi policijskih službenika bili ugroženi i da je zato upotreba vatrenog oružja bila opravdana.
 


Policijska akcija bila je neučinkovita

No nema sumnje da je policijska vatra prema kombiju bila, ako ništa drugo, neučinkovita u sprječavanju krijumčara ljudi.

Naime, ne samo da krijumčar nije pogođen hicima koje su ispalili policajci, nego se kombijem odvezao još oko 100 metara te pješke pobjegao u obližnju šumu. 

Priča je, dakle, završila prilično neuspješno. Dvoje nevine djece pogođeno je policijskim metkom u lice, pri čemu su teško ozlijeđeni. Zašto naoružana policija nije uhvatila krijumčara koji je na 100 metara od njih pješke pobjegao u šumu, još uvijek je nejasno.


Nije li bilo razumno pretpostaviti da su u kombiju migranti?

Iako nema nikakve sumnje da je krijumčarenje ljudi težak zločin, činjenica je da se radi o području na kojem šverceri migranata redovito operiraju i, unatoč činjenici da se radilo o kombiju zatvorenog tipa i nije se moglo vidjeti je li itko unutra, bilo je razumno pretpostaviti da se u kombiju koji po noći probija policijsku blokadu nalaze ljudi.

Zbog svega gore navedenog nameće se pitanje - je li pucanje po kombiju bilo opravdano?

 


 

 

*Index koristi third party aplikacije za realizaciju anketa, kako bi smanjili mogućnost manipulacije anketom od strane korisnika, ali i potpuno odagnali mogućnost Indexovih manipulacija rezultatima. Svejedno, online ankete ne mogu se smatrati znanstveno utemeljenima, niti vjerodostojno predstavljaju većinu hrvatske populacije. Index, naime, relativno rijetko posjećuju potpuni idioti, koji pak u ukupnoj hrvatskoj populaciji imaju značajan udio.

Pročitajte više