PREDSJEDNIČKA DEBATA

ANKETA Tko je bio bolji u drugoj debati, Trump ili Biden?

Ilustracija: EPA

ODRŽANA je druga i posljednja debata između Donalda Trumpa i Joea Bidena.

Debata je održana na Belmont Universityju u Nashvilleu, Tennesseeju.

 

>>Trump: Nitko osim Abrahama Lincolna nije crncima pomogao kao ja; Biden: Pokaži porez

 

 


Podsjetimo, prva debata, održana 30. rujna u Clevelandu, Ohiju, bila je jedna od najružnijih i najkaotičnijih u povijesti predsjedničkih debata u SAD-u, puna agresivnog prepucavanja i međusobnog nepoštovanja i prezira. CNN ju je prikladno opisao kao "apsolutno groznu".

Druga je debata trebala biti održana 15. listopada u Miamiju, Floridi. Međutim, otkazana je nakon što je Trumpu dijagnosticiran covid-19, uslijed čega je i hospitaliziran na nekoliko dana. Iako je Trump iznenađujuće brzo ozdravio nakon što je primio eksperimentalnu terapiju antitijelima, komisija za predsjedničke debate odlučila je, iz opreza zbog mogućnosti da je Trump i dalje zarazan, da će se kandidati na drugoj debati sučeliti virtualno, odnosno da će svaki biti na drugoj lokaciji, a da će debatirati putem videoprijenosa. Trump je takvu verziju debate odbio tvrdeći da "neće gubiti vrijeme na virtualne debate".

*Index koristi third party aplikacije za realizaciju anketa, kako bi smanjili mogućnost manipulacije anketom od strane korisnika, ali i potpuno odagnali mogućnost Indexovih manipulacija rezultatima. Svejedno, online ankete ne mogu se smatrati znanstveno utemeljenima, niti vjerodostojno predstavljaju većinu hrvatske populacije. Index, naime, relativno rijetko posjećuju potpuni idioti, koji pak u ukupnoj hrvatskoj populaciji imaju značajan udio.

Pročitajte više