Annan pozdravio Bushov summit s arapskim čelnicima

GLAVNI tajnik UN-a Kofi Annan ocijenio je u utorak summit američkog predsjednika Georgea W. Busha s arapskim čelnicima u Egiptu "važnim korakom" u naporima za rješavanje bliskoistočnog sukoba.

"Drago mi je što se predsjednik Bush susreo s čelnicima regije i to na početku procesa, jer mislim da su oni bitan dio procesa i da ih treba uključiti", rekao je Annan novinarima u UN-u u New Yorku.

Zapitan za izjavu sa summita u Sharm el Sheikhu da nema potpore terorizmu u svjetlu neuspjeha članica UN-a da dođu do bilo kakve definicije terorizma Annan je rekao: "Mislim da su u odsustvu definicije, odsustvu sporazuma o definiciji, sve države članice UN-a osudile terorizam, pa ne vidim nikakv sukob između nedostatka definicije i odluke u Sharm el Sheikhu".

Na summitu američkog predsjednika Georgea W. Busha, egipatskog predsjednika Hosnija Mubaraka, palestinskog premijera Mahmuda Abbasa, jordanskog kralja Abdulaha II, bahrainskog kralja Hamada i saudijskog prijestolonasljednika princa Abdalaha Ben Abdela Aziza bilo je riječi o mirovnom planu za Bliski istok, borbi protiv terorizma, Iraku i političkim i gospodarskim reformama u arapskom svijetu.

Sudionici su najavili suradnju u obračunu s terorizmom svake vrste.

(Hina) sl bcav

Pročitajte više