ANNAN POZIVA PALESTINCE DA PREKINU SAMOUBILAČKE NAPADE

Nakon dvostrukog samoubilačkog napada u Tel Avivu, glavni tajnik UNa Kofi Annan pozvao je u ponedjeljak palestinske militante da prestanu s takvim napadima, a Izraelce na suzdržane reakcije.

´Glavni tajnik ponavlja svoje ranije stajalište prema kojemu su bombaški teroristički napadi potpuno neopravdani i moralno neprihvatljivi. On poziva da se poduzmu svi mogući napori kako bi se pronašlo mirno rješenje sadašnje krize´, rekao je UN-ov glasnogovornik.

´Nasilje ne može riješiti desetljećima dug izraelsko-palestinski sukob. Glavni tajnik poziva sve Palestince da primijene politiku nenasilja´, kazao je glasnogovornik. ´S obzirom na tragična ubojstva na obje strane glavni tajnik poziva i izraelsku vladu da odgovara suzdržano na napade i doprinese sprječavanju nasilja´, rekao je.

U posebnom priopćenju, Visoki povjernik UN za ljudska prava Sergio Vieira de Mello pozvao je palestinske vlasti da izvedu pred sud odgovorne za bombaške napade i učine sve što mogu kako bi spriječile njihovo nastavljanje. Obje strane u sukobu pozvao je da ´prekinu krug nasilja i vrate se pregovorima´.



Pročitajte više