Annie Lennox izvodi glavnu pjesmu u trećem nastavku "Gospodara prstenova"

BRITANSKA pjevačica Annie Lennox izvodit će glavnu glazbenu temu posljednjeg filmskog nastavka trilogije "Gospodar prstenova", javlja BBC ovih dana.

U filmu "Gospodar prstenova: Povratak kralja" Annie Lennox će pjevati svoju pjesmu "Into The West", a glazbu za film potpisuje kanadski skladatelj Howard Shore.

"Bilo je prekrasno biti mali dio velike slagalice zvane Gospodar prstenova", izjavila je bivša pjevačica dua Eurythmics.

Soundtrack iz filma izlazi 25. studenoga, nakon čega će, 17. prosinca, uslijediti i premijera filma.

Lennox se proslavila 80-ih u Eurythmicsima s Daveom Stewartom. Neki od njihovih hitova bili su "Sweet Dreams", "Whos That Girl?", "Here Comes the Rain Again" i "There Must Be an Angel".

I u samostalnoj karijeri Lennox je imala uspjeha, s hitovima "Why?", "Little Bird" i "Walking on Broken Glass" skinutima s njezina prvog samostalnog albuma "Diva", koji je 1993. proglašen najboljim britanskim albumom.

Rekordnih šest puta dobila je nagradu Brit Awards kao najbolja pjevačica.

Kanadski skladatelj Howard Shore osvojio je 2002. Oscara za originalnu glazbu u prvom nastavku "Gospodara prstenova". Dosad je skladao za više od 60 filmova, uključivši "Kad jaganjci utihnu", "Philadelphiju" i "Sobu panike".

Enya je za prvi nastavak napisala dvije pjesme - "The Council of Elrond" i "May It Be".

U anketi radio stanice "Classic FM" ljubitelji glazbe proglasili su soundtrack "Gospodara prstenova" dvije godine zaredom najboljim.

Glazba iz prva dva filma u ovogodišnjoj anketi provedenoj u kolovozu nadmašila je glazbu iz filmova poput "Gladijatora" i "Lawrencea od Arabije".

Pročitajte više