Ante Sanader: Rošin je izbačen iz HDZ-a zbog medijskih istupa



JERKO ROŠIN je izbačen iz HDZ-a, potvrdio je vijest koja se još jučer proširila medijskim prostorom Ante Sanader, predsjednik povjerenstva Županijskog odbora HDZ-a. Sanader je na konferenciji za novinare kazao da je za Rošinovo izbacivanje iz stranke bilo 18 od 19 prisutnih članova povjerenstva.

"Rošin je iz stranke izbačen zato što je povjerenstvo procijenilo da je svojim medijskim istupima nanio HDZ-u političku štetu", kazao je Sanader, dodavši kako će Rošinu, koji je za cijelu priču saznao iz medija, odluka o izbacivanju iz stranke biti poslana danas.

Sanader nije novinarima želio otkriti tko je bio jedini član povjerenstva koji nije glasao za Rošinovo izbacivanje. Nije želio odgovoriti ni na pitanje zašto je kažnjen samo Rošin, ako se zna da su i drugi članovi HDZ-a davali slične izjave.

No, odgovorio je na nagađanja da je direktiva za izbacivanje Rošina iz HDZ-a stigla iz Zagreba, odnosno direktno od Jadranke Kosor, koja se i dalje pribojava "spavača" Ive Sanadera. "Nemojte tako govoriti, jer time podcjenjujete ljude u Splitu koji su za to glasali", kazao je Sanader.

Pročitajte više