Antičević Marinović: Okupirali su HTV, pritisli su papirnate medije još im je internet ostao

"RIJEČ je o teškom kaznenom dijelu, jer osim što je riječ o internet kriminalu ovdje je očigledno riječ i o napadu na slobodu medija. Uostalom, valja podsjetiti na to da je UN još prije četiri godine upozorio Hrvatsku da se ugrožavaju ljudska prava i sloboda medija, a ovo je samo, nažalost, nastavak toga. Sigurno je da su napadi na vaš medij naručeni", bila je izuzetno oštra u svom komentaru bivša ministrica pravosuđa i zastupnica SDP-a Ingrid Antičević Marinović.

> Dopredsjednik HND-a Luko Brailo: Napadi na Index podsjećaju me na gušenje Ferala

> Napadi na Index i dalje traju, korisnicima ipak omogućen pristup

Antičević-Marinović naglašava kako je Hrvatska nedavno usvojila zakonske akte koji predviđaju visoke kazne za internet kriminal kao i da MUP ima vrlo dobar kadar i "aparaturu" koji bi mogli otkriti počinitelje. 

"Imali smo u posljednje vrijeme pritisak na tzv papirnate medije, kritični novinari dobivaju otkaze i smanjuju im se plaće, upravo gledamo okupaciju HTV-a, a očito jedino im je ostao internet. Sigurno je da oni kojima smeta što na Indexu čitaju, vide i čuju ne prezaju od krajnjih mjera da bi zaustavili taj medij", kaže Antičević- Marinović zahtijevajući hitnu reakciju policije, ne dvojeći kako je riječ o naručenim napadima, a ne o hiru nekog pojedinca.

"Vijest stara četiri godine da se u Hrvatskoj guši sloboda medija šutke je primljena u javnosti, ali ono što se događa danas samo je dokaz te tvrdnje", zaključuje  Antičević-Marinović

Pročitajte više