Antičević-Marinović o zatvaranju Trgovačkog suda: Kosor neka zatvori ono što je ona otvorila

INGRID Antičević-Marinović, predsjednica zadarskog SDP-a, na današnjoj konferenciji za novinare kritizirala je premijerkinu najavu zatvaranja Trgovačkog suda u Zadru. "Tijekom moga mandata na čelu Ministarstva pravosuđa, otvoreno je 12 trgovačkih sudova i državnih odvjetništava u Hrvatskoj, a otvaranje zadarskog Trgovačkog suda koštalo je 22 milijuna kuna. Taj se novac isplatio jer je sud itekako utjecao na razvoj gospodarstva, a godišnje se riješi od 7.000 do 8.000 tisuća predmeta. Ne treba niti naglašavati koliko su Zadrani uštedjeli vremena i novca zato što za rješavanje predmeta nisu morali odlaziti u Split", kazala je Antičević-Marinović.

Predsjednica zadarskog SDP-a dodala je da će ukidanje, odnosno dislociranje ovog suda unazaditi Zadar. "Pitam se mora li se ukidanje sudova odvijati preko leđa gospodarstva i tu usred gospodarske krize?! Nažalost, sve ovo se čini kao najava buduće regionalizacije Hrvatske, a to znači da Zadar više neće biti sjedište regije", rekla je Antičević-Marinović.

"Zadar si ne može dopustiti da bude samo spavaonica i turistički grad, jer kada njegovo gospodarstvo ne bi snažilo, i turizam bi zamro. Mi u SDP-u protivimo se ovakvoj reformi pravosuđa, koja je na teret građana i gospodarstva. Gospođi Kosor poručujem neka zatvori ono što je sama otvorila!", zaključila je Antičević-Marinović.

Pročitajte više