Antun Vrdoljak: Nemam nikakvih problema ni s Bulajićem ni s HRT-om!

"NEMAM ja nikakvih problema ni s Veljkom Bulajićem ni s HRT-om!", ljutit je Antun Vrdoljak zbog repova koji se i dalje vuku za njegovim serijalom "Tito". A tek je emitirana prva epizoda.

"Ne želim davati nikakve komentare. Ja sam star čovjek i naučio sam da je najbolje ništa ne komentirati", rekao nam je Vrdoljak u telefonskom razgovoru, ali na kraju je ipak pristao, doduše, povišenim tonom, prozboriti nekoliko rečenica.

"Vi ste Bulajića krivo shvatili"

"Nije točno da sam materijale koje je snimio Veljko Bulajić koristio bez njegova dopuštenja. Ja imam i njegovo pismo u kojem mi je on dao dozvolu i zamolio me da ga ne potpisujem", kaže Vrdoljak. Proslavljeni redatelj poznat po spektaklima poput "Neretve" i "Sutjeske" danas je preko medija poručio da je Vrdoljak bez dozvole koristio zapise iz njegovih "Titovih memoara".

No, Vrdoljak tumači Bulajićeve izjave na neki sasvim drugačiji način. "Nije se Bulajić ni na što tužio. Vi ste njega krivo shvatili", uvjerava nas Vrdoljak koji očito smatra da mu afere oko "Tita" pakiraju neprijateljski nastrojeni mediji.

O trakavici na HRT-u - bez komentara

Na većinu stvari koje su se dogodile u satima uoči zakazanog emitiranja prve epizode "Tita" Vrdoljak je ostao bez komentara. Podsjećamo, bilo je najavljeno da će "Tito" krenuti u petak u 20 sati, ali ni 24 sata ranije je naprasno maknut iz programa bez ikakvih objašnjenja. S Prisavlja su tada stigle neslužbene informacije kako Vrdoljak traži dodatna dva milijuna kuna zato što je snimio 12 umjesto šest epizoda.

Svoju epopeju o "Titu" Vrdoljak je proširio bez dogovora s HRT-om, ugovor je potpisan samo za šest jednosatnih epizoda. Još je u siječnju Vrdoljak obavijestio direktora HTV-ova programa Domagoja Burića da je snimio deset epizoda (a kasnije je dodao još dvije), ali tada nije tražio dodatna sredstva. Sapunica oko "Tita" epilog je imala na sastanku na Prisavlju, na kojem je Vrdoljak pregovarao s čelnim ljudima HRT-a. I na koji je kasnio gotovo dva sata.

Vrdoljak priznaje da je "Tita" dostavio na HRT nekoliko sati prije emitiranja

Provjereni izvori s Prisavlja tijekom cijelog su dana dostavljali informacije kako Vrdoljak stvara probleme i traži više novca nego što stoji u ugovoru (prema kojem je za "Tita" dobio nešto više od šest milijuna kuna). I glasnogovornik HRT-a Danko Družijanić kasnije je u službenom priopćenju naveo da je sastanak održan jer je bilo nekih nesuglasica oko tumačenja ugovora. No, Vrdoljak i dalje ustraje u svojim demantijima.

"Ja sam došao na HRT kako bih im predao snimljeni materijal i kako bih s njima nazdravio i popio viski. Takav je običaj kod prve klape filma i kad se predaje gotov proizvod spreman za emitiranje", inzistira Vrdoljak. Ali ne objašnjava je li i inače običaj da se snimke dostavljaju tek nekoliko sati prije početka emitiranja.

Pročitajte više