Anušić na sastanku NATO-a: Hrvatska će pomagati Ukrajini dokle god bude trebalo

Foto: Pixsell/Robert Anic

Hrvatski ministar obrane Ivan Anušić istaknuo je danas na sastanku članica NATO-a da će Hrvatska podupirati i pomagati Ukrajinu koliko god to bude bilo potrebno te da je podrška zapadnih zemalja ključna kako bi se Ukrajina mogla uspješno braniti od ruske agresije, priopćio je MORH.

"Moramo nastaviti jačati inicijative unutar NATO i EU okvira koje mogu pojačati ukrajinsku obranu od ruske agresije", istaknuo je ministar Anušić na sastanku ministara obrane članica NATO-a u Bruxellesu, navodi se u priopćenju. Anušić je podsjetio da je Hrvatska od početka ruske agresije Ukrajini donirala vojne opreme u iznosu od 185 milijuna eura.

Sastanak ministara obrane NATO-a 

Potpredsjednik hrvatske vlade i ministar obrane sudjeluje danas i sutra na sastanku ministara obrane NATO-a u Bruxellesu, priopćilo je Ministarstvo obrane Republike Hrvatske.

Na tom sastanku dovršavaju se pripreme uoči NATO summita u Washingtonu, posebno kad je riječ o paketu odluka o Ukrajini i temama vezanim uz odvraćanje i obranu, a danas je održana sjednica Vijeća NATO – Ukrajina.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.