Anušić posjetio vojsku u Karlovcu: Ona je jamac sigurnosti u Hrvatskoj

Foto: MORH

Potpredsjednik vlade i ministar obrane Ivan Anušić danas je zajedno s načelnikom Glavnog stožera Oružanih snaga RH admiralom Robertom Hranjem bio u prvom radnom posjetu Hrvatskoj kopnenoj vojsci OS RH, u vojarni "Stožernog generala Petra Stipetića" u Karlovcu.

Ministar obrane Anušić pohvalio je pripadnike Hrvatske kopnene vojske za predano i časno izvršavanje svih zadaća. Zahvalio je vojnicima, dočasnicima i časnicima na profesionalnoj i uspješnoj izgradnji sposobnosti Hrvatske kopnene vojske potrebnih za očuvanje mira i sigurnosti unutar i izvan granica Hrvatske, priopćeno je iz Ministarstva obrane RH.

Također, Anušić se osvrnuo i na "povijesne projekte modernizacije i opremanja Hrvatske vojske suvremenim vojnim sredstvima te istaknuo opremanje Hrvatske kopnene vojske borbenim vozilima pješaštva Bradley koja su u procesu dolaska", dodaju iz MORH-a.

"Hrvatska vojska je jamac mira i sigurnosti hrvatskih građana"

"Modernizacija i opremanje Hrvatske vojske suvremenim sredstvima visoki je prioritet vlade RH. Međutim, prioritet iznad opreme je hrvatski vojnik. Stoga se intenzivno radi na značajnom poboljšanju materijalnih i drugih prava pripadnica i pripadnika Hrvatske vojske", rekao je ministar Anušić.

Istaknuo je da je Hrvatska vojska jamac mira i sigurnosti hrvatskih građana. 

Načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH admiral Robert Hranj i zapovjednik Hrvatske kopnene vojske general-bojnik Tihomir Kundid prezentirali su aktivnosti i postignuća Hrvatske kopnene vojske.

U sklopu radnog posjeta, potpredsjednik vlade i ministar obrane Anušić obišao je i Operativno središte Hrvatske kopnene vojske, nakon čega su mu prezentirani oružani sustavi Hrvatske kopnene vojske, priopćio je MORH.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.