Anušić posjetio vojsku u Karlovcu: Ona je jamac sigurnosti u Hrvatskoj

Foto: MORH

Potpredsjednik vlade i ministar obrane Ivan Anušić danas je zajedno s načelnikom Glavnog stožera Oružanih snaga RH admiralom Robertom Hranjem bio u prvom radnom posjetu Hrvatskoj kopnenoj vojsci OS RH, u vojarni "Stožernog generala Petra Stipetića" u Karlovcu.

Ministar obrane Anušić pohvalio je pripadnike Hrvatske kopnene vojske za predano i časno izvršavanje svih zadaća. Zahvalio je vojnicima, dočasnicima i časnicima na profesionalnoj i uspješnoj izgradnji sposobnosti Hrvatske kopnene vojske potrebnih za očuvanje mira i sigurnosti unutar i izvan granica Hrvatske, priopćeno je iz Ministarstva obrane RH.

Također, Anušić se osvrnuo i na "povijesne projekte modernizacije i opremanja Hrvatske vojske suvremenim vojnim sredstvima te istaknuo opremanje Hrvatske kopnene vojske borbenim vozilima pješaštva Bradley koja su u procesu dolaska", dodaju iz MORH-a.

"Hrvatska vojska je jamac mira i sigurnosti hrvatskih građana"

"Modernizacija i opremanje Hrvatske vojske suvremenim sredstvima visoki je prioritet vlade RH. Međutim, prioritet iznad opreme je hrvatski vojnik. Stoga se intenzivno radi na značajnom poboljšanju materijalnih i drugih prava pripadnica i pripadnika Hrvatske vojske", rekao je ministar Anušić.

Istaknuo je da je Hrvatska vojska jamac mira i sigurnosti hrvatskih građana. 

Načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH admiral Robert Hranj i zapovjednik Hrvatske kopnene vojske general-bojnik Tihomir Kundid prezentirali su aktivnosti i postignuća Hrvatske kopnene vojske.

U sklopu radnog posjeta, potpredsjednik vlade i ministar obrane Anušić obišao je i Operativno središte Hrvatske kopnene vojske, nakon čega su mu prezentirani oružani sustavi Hrvatske kopnene vojske, priopćio je MORH.

Pročitajte više