Ministarstvo zdravstva o malenom Lovri: Ako je slučaj hitan, bebu ćemo odmah poslati u inozemstvo

ZADRANIN Jure Karamarko je uputio apel ministru zdravstva Darku Milinoviću da pošalje liječnika u bolnicu Rebro, jer nitko na neradni dan ne može donijeti odluku o operaciji njegova djeteta.

Karamarko nam je objasnio kako je njegov sinčić Lovro rođen prije dva dana u teškom zdravstvenom stanju. "Liječnik koji ga je primio sinoć je otišao iz smjene te ga je preuzela druga liječnica koja nam je rekla da do sutra ne možemo ništa poduzeti, jer je neradni dan", ispričao je za Index Karamarko te dodao kako se obično djeca sa takvom dijagnozom hitno šalju na operaciju u Austriju.

"Gospodine Milinoviću, molim vas, pošaljite odmah svoje doktore na Rebro neka pregledaju moje dijete i donesu važne odluke koje trebaju donijeti, jer jučer sam ga držao u naručju, a budem li čekao vas, vaše doktore, vaš sustav i vaš prvi radni dan pitanje je hoću li ikada više", napisao je u dramatičnoj poruci Karamarko.

"Dijete ne treba hitnu operaciju, stabilno diše"

Objasnio nam je kako je dijete bolničkim vozilom jutros oko 3 sata došlo u bolnicu. Boji se da će odluka biti donesena prekasno zato što, ukoliko će dijete morati na operaciju u Linz u Austriju, neće stići izvaditi dokumente za sebe i bebu.

Liječnica Jasminka Stipanović Kastelić sa Rebra nam je kazala kako nije nitko ocu djeteta kazao da se o operaciji ne može odlučiti zato što je neradni dan, već zato što operacija njegovog djeteta nije hitna. "Nikakva operacija toga djeteta nije hitna", kazala nam je liječnica Stipanović Kastelić te dodala kako će ta beba otići na operaciju u inozemstvo kada se izvade svi dokumenti i kada to bude potrebno. Rekla je i da je dijete u ovom trenutku zdravstveno stabilno i da stabilno diše te da se kod njega radi o srčanoj grešci koja se u ranijim slučajevima liječila u inozemstvu.

Otac bebe ostaje pri svojim ranijim navodima te se pita zašto je dječak tijekom noći hitno prevezen u bolnicu, ako situacija nije bila tako dramatična.

"Ukoliko se radi o hitnom slučaju, tada će Lovro odmah biti poslan na operaciju"

Glasnogovornica Ministarstva zdravstva Zora Lažeta kazala je za Index kako je ministar Darko Milinović i prije objave teksta bio u kontaktu sa ravnateljem bolnice Rebro te se zanimao za Lovrin slučaj.

"Ukoliko se radi o hitnom slučaju tada se dijete odmah transportira u inozemstvo", kazala nam je Lažeta te dodala kako je na liječnicima da procijene kada se radi o hitnom slučaju. Dodala je kako će, ukoliko se procjeni da je slučaj hitan tada Lovro biti poslan u inozemstvo, a dokumentacija će mu se poslati naknadno. Iz Ministarstva zdravstva uvjeravaju javnost kako je maleni Lovro u dobrim rukama.

Pročitajte više