Australac iznajmljivao preko Airbnba. Ubio gosta jer nije platio račun

Foto: 123rf

AUSTRALAC koji je iznajmljivao preko stranice Airbnb priznao je da je u svojoj kući u Melbourneu ubio gosta jer nije imao dovoljno novca da plati račun, piše BBC.

Jason Colton (42) na sudu je rekao da nije počinio ubojstvo s predumišljajem nego ubojstvo iz nehaja kada je u listopadu 2017. godine oduzeo život Ramisu Jonuziju.

Držali ga dok ga je on davio

Ispričao je kako su dvojica sustanara držali 36-godišnjeg muškarca dok je ga je on tukao i davio jer nije platio 210 australskih dolara (oko 975 kuna). Naime, Colton je objasnio sudu kako on nije htio ubiti ili ozbiljnije ozlijediti Jonuzija, nego je ga je samo htio onesvijestiti.

Prema informacijama iz australskih medija, Ramis Jonuzi bio je zidar, koji je unajmio sobu pristupačnije cijene u Brighton Eastu kako bi riješio neke "osobne probleme".

Prvotno je od Coltona i njegovih sustanara unajmio sobu na tri noći, ali je onda zatražio produljenje boravka na tjedan dana za cijenu od 210 australskih dolara.

Međutim, kada je trebao otići i platiti, imao je manje od 10 australskih dolara na računu. U 20 sati po lokalnom vremenu spakirao je svoje stvari, pospremio sobu i namjeravao otići iz njihove kuće, ali su ga u tome spriječila trojica muškaraca.

Doživotna kazna zatvora

Jason Colton prvi je od njih trojice napao Jonuzija, bacio ga je u zid i počeo daviti. Zatim su u pomoć Coltonu priskočili njegovi sustanari Craig Levy i Ryan Smart te držali Jonuzija dok ga je Colton tukao i davio. Kada se Ramis Jonuzi onesvijestio, trojica muškaraca iznijeli su ga u vrt i tamo nastavili udarati.

Ako porota prihvati Coltonovo objašnjenje da je samo htio onesvijestiti žrtvu, odnosno ako ga se osudi zbog ubojstva iz nehaja, čeka ga i do 20 godina zatvorske kazne. Međutim, ako ga se osudi za ubojstvo, možda će služiti doživotnu kaznu zatvora.

Kompanija Airbnb je u priopćenju navela kako je užasnuta onime što se dogodilo i da je odmah uklonila navedeni oglas sa svoje stranice.

Suđenje se nastavlja u utorak.

Pročitajte više