Australki biciklist pokazao srednji prst, ona ga pregazila. Dobila 10 godina zatvora

Facebook: Joanne Marie McAuley

AUSTRALKA bez pravovaljane vozačke dozvole, koja je namjerno pregazila biciklista i ostavila ga da umre pokraj autoceste u Queenslandu, osuđena je na deset godina zatvora.

Joanne Marie McAuley (49) se naljutila kada joj je biciklist Shui Ki Chan (25) u kolovozu 2012. pokazao srednji prst na autocesti u blizini Gattona. U bijesu je izašla s autoceste, počela juriti za njim i na kraju ga pregazila.

Ki Chan, državljanin Hong Konga, u trenutku incidenta se vraćao kući s posla. Radio je u obližnjem restoranu.

"Htjela sam ga samo preplašiti"

McAuley je tvrdila da ga je samo namjeravala "preplašiti", ali da je izgubila kontrolu nad vozilom i udarila u 25-godišnjaka. Tijelo Ki Chana pronađeno je sljedećeg jutra. Prema obdukciji, preminuo je zbog gubitka krvi i hipotermije.

McAuley je zbog neadekvatne policijske istrage optužena za ubojstvo tek u lipnju ove godine, piše The Guardian.

U zadnjih deset godina McAuley se navodno hvalila mnogim ljudima – prijateljima, obitelji i suradnicima – o noći kada je ubila biciklista.

Australka je danas na sudu priznala krivnju te je osuđena na deset godina zatvora. Nakon presude je počela plakati i nije htjela napustiti sudnicu te su je morali odvući zatvorski službenici. Pravo na uvjetnu kaznu stječe u srpnju 2026.

Pročitajte više