Australski Fritzl proglašen krivim za 28 godina svakodnevnoga silovanja vlastite kćeri

MUŠKARAC koji je širom svijeta postao poznat kao australski Fritzl, proglašen je krivim za svakodnevno silovanje vlastite kćeri u periodu od 28 godina, tijekom kojih je s njome imao i četvero djece.

Okružni sud u Victoriji je objavio da je seksualno zlostavljanje započelo u predgrađu Melbournea 1977. godine kad je djevojčica imala 12 godina, a okončalo se 2005. kad je njegova napastovana kći sve prijavila policiji.

Tužitelj je tražio od suda da izrečena kazna bude u rasponu od 22 do 25 godina, koliko je, prema australskim zakonima, maksimalno za incest.

Muškarac je proglašen krivim prema 10 točaka optužnice, za incest povezan s preko 1.000 slučajeva silovanja, dva slučaja nedoličnoga napada i jedan slučaj napada.

Sud će australskome Fritzlu sljedeći mjesec donijeti presudu, prenosi Telegraph.

> Australski Fritzl priznao krivnju za incest i silovanje kćeri koja mu je rodila četvero djece

> Australski Fritzl kćer silovao 30 godina, rodila mu četvero djece

> Video: Pogledajte gdje je australski Fritzl više od 30 godina zlostavljao kćer


Podsjetimo, sredinom rujna su australski mediji objavili šokantnu priču o muškarcu koji je kćer počeo zlostavljati tijekom 70-ih godina prošlog stoljeća. Australska policija je odbila iznositi u javnost detalje slučaja. Potvrdili su tek da su uzeti DNK uzorci pomoću kojih je dokazano da je muškarac uistinu otac djece svoje kćeri.

Prema izvješćima, žena je policiji 2005. godine prijavila zlostavljanje, ali je odbila daljnju suradnju s policijom jer se bojala za vlastiti život. Policiju je ponovno kontaktirala u lipnju prošle godine, kad je dala izjavu protiv oca. Policija je protiv monstruma u veljači podigla optužnicu za seksualno zlostavljanje u 83 točke. Broj optužbi kasnije je smanjen na 13, uključujući i pet za incest, pet za silovanje i dvije za seksualno zlostavljanje djevojčice mlađe od 16 godina.

Pročitajte više