Austrija blizu potpunog zastoja, željeznički promet pao za 70 posto

Ilustracija: EPA

KANADSKA pokrajina Ontario danas je zabranila okupljanja više od 50 ljudi te je nametnula zatvaranje kafića i restorana kako bi pokušala spriječiti širenje koronavirusa, dok je u Austriji dan nakon uvođenja strogih mjera karantena nametnuta jednoj regiji, a željeznički promet pao je za 70 posto.

Broj zaraženih je od nedjelje do ponedjeljka s 341 narastao na 407

"Moramo djelovati odlučno, ne smijemo odgađati", rekao je premijer najmnogoljudnije kanadske države Ontario Doug Ford na novinskoj konferenciji.

"Sada moramo učiniti sve što je moguće kako bismo spriječili širenje Covida-19, kako bismo izbjegli preplavljivanje zdravstvenog sustava", dodao je.

Broj zaraženih narastao je od nedjelje do ponedjeljka s 341 na 407, a broj umrlih s jedne na četiri osobe. Gotovo pola potvrđenih slučajeva otpada na Ontario. Ford je obećao uložiti dodatnih 300 milijuna kanadskih dolara u zdravstveni sustav Ontarija, uključujući kupnju više zaštitne opreme i ventilatora.

Očekuje se da će Ottawa uskoro objaviti veliki paket mjera pomoći gospodarstvu.

Ontario je u ponedjeljak objavio da će odgoditi usvajanje proračuna 25. ožujka te da će umjesto toga promijeniti ekonomske i fiskalne parametre sukladno učinku koronavirusa na gospodarstvo.

Austrija blizu potpunog zastoja

Austrija je blizu potpunog zastoja, dan nakon velikih restrikcija koje je nametnula vlada.

Bečka zračna luka svela je letove na minimum, željeznički je promet pao za gotovo 70 posto, dok je regiji Arlberg, u saveznoj državi Voralberg blizu švicarske granice, nametnuta karantena do 3. travnja.

U Austriji su potvrđena 1132 slučaja

U Austriji su potvrđena 1132 slučaja zaraze koronavirusom te tri smrtna slučaja. U ponedjeljak je vlada zabranila okupljanja više od pet ljudi, dok je od Austrijanaca zatraženo da se samoizoliraju, a škole i dućani koji ne prodaju životne namirnice zatvoreni su.

Bečka zračna luka očekuje da će planirani letovi u potpunosti biti obustavljeni u narednim danima. Najveće aviokompanije koje lete iz Bečke zračne luke, Lufthansin Austrian Airline i Ryanairov Laudamotion, već su objavile da će otkazati letove iz Austrije u narednim danima.

Pročitajte više