Austrijanac ljetos nestao na Krku. Obitelj moli pomoć i nudi 8000 eura nagrade

Foto: Nestali

Djeca Rolanda Pölzl-Huemera, Austrijanca koji je nestao na području Krka prije sedam mjeseci, mole pomoć javnosti u pronalasku njihovog oca.

Muškarcu srednje tjelesne građe, sijede kose, starom 63 godine, svaki se trag gubi 19. lipnja kod mjesta Kras. U trenutku nestanka bio je odjeven u crveno-plavu majicu i kratke plave hlače te je nosio naočale za vid.

Obitelj nudi nagradu od 8000 eura za pronalazak Ronalda

Rolandova shrvana djeca progovorila su za RTL Danas te rekla da nude nagradu od 8000 eura za njegov pronalazak. Austrijančev sin kaže da će osoba koja ga dovede na policiju dobiti taj iznos.

"Mogu nam pomoći svi tako da jednostavno drže oči otvorenima. Nadamo se da se negdje smjestio, da je možda našao sklonište ili da je zbrinut u nekoj klinici. Bilo bi super kada bi svi malo pogledali. Možda je netko smjestio nekoga, možda netko ovdje. To bi bilo super", rekao je za RTL Dominic Pölzl, sin nestaloga.

Kći nestalog: On boluje od demencije

Rolandova kći Denise Pölzl objašnjava da njezin otac boluje od demencije, no prije je bio tek srednje dementan što znači da je potpuno normalno funkcionirao s obitelji. Nikada ranije nije nestajao, ali se znao pogubiti.

"Trebao mu je netko tko bi mu pokazao gdje treba ići, ali u svom normalnom okruženju gdje je živio, kod kuće, nije imao nikakvih problema. Normalno je išao i do benzinske postaje, pa i do tiska. To je sve dobro funkcioniralo", rekla je Denise za RTL.

Pročitajte više