Austrijanac sinoć otišao roniti na Rabu i nestao. Jutros pronađen neozlijeđen

Ilustracija: Jurica Galoic/PIXSELL

Austrijski državljanin, za kojim je od kasno sinoć trajala potraga, pronađen je jutros neozlijeđen uz obalu poluotoka Kalifronta, s južne strane otoka Raba, te je ukrcan na spasilačku brodicu i prevezen u Rab, izvijestilo je Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture.

Koordinirana akcija traganja pokrenuta je sinoć u 22.10, nakon dojave vlasnice smještajnog objekta u kojemu je nestali boravio s obitelji, da se nije vratio u očekivano vrijeme nakon što je oko 19 sati istog dana manjim rekreativnim plovilom krenuo u ronjenje iz mjesta Supetarska draga, na otoku Rabu, prema nepoznatoj lokaciji.

Pronađen je neozlijeđen

Traganje je privremeno obustavljeno noćas u 3.10 te je nastavljeno u 7.10 prema usvojenom planu traganja, uz angažman zrakoplova tip Pilatus, iz sastava Obalne straže RH.

Službenici Ispostave lučke kapetanije Rab pronašli su traženu osobu uz obalu poluotoka Kalifronta, s južne strane otoka Raba, danas u 9.26 te je neozlijeđen ukrcan na spasilačku brodicu i prevezen u Rab, gdje su ga preventivno pregledali djelatnici Hitne medicinske pomoći Rab.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.